Silopi’ye Askeri Sevkiyat Yapılıyor

Silopi’ye Askeri Sevkiyat Yapılıyor

Şırnak Silopiye çok sayıda mühimmat sevkiyatı yapılıyor.

28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı birliklerine ait mühimmatlar (Ankara'dan Tanklar, Tank Kurtarıcılar-Çankırı'dan tekerlekli araçlar ve iş makinaları) Ankara ve Çankırı'dan karayolu kullanılarak Şırnak Silopi'ye doğru taşınmaya başladı. Ankara’dan tanklar, tank kurtarıcılar ile tugayın Çankırı'daki birliklerinden tekerlekli araçlar ve iş makinaları Ankara ve Çankırı’dan karayolu ile Silopi/Şırnak’a doğru gitmekte olduğu bilgisi alındı.

Milli Savunma Bakanı Açıklama Yaptı

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, sınıra yapılan araç sevkiyatına ilişkin, "Bölgemizde önemli gelişmeler var. Bir taraftan  Türkiye'nin içerisinde çok ciddi bir terörle mücadele var, diğer yandan da  sınırımızın hemen diğer tarafında önemli gelişmeler var. Bütün bu gelişmelere  hazırlıklı olmak açısından yapılan bir çalışma bu. Türkiye her türlü ihtimale  önceden hazırlık yapmak durumunda, bu hazırlıkların bir parçası." dedi. 

Bakan Işık, "Bu konularda gerek Irak Hükümetiyle gerek koalisyon güçleriyle  gerekse Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimle temaslar devam ediyor. Tabi  Türkiye'nin orada kırmızı çizgileri var. Bu kırmızı çizgilerin aşılmaması  durumunda, özellikle Türkiye taahhütlerine her zaman bağlı kalır ama bu kırmızı  çizgiler aşılırsa, Türkiye bu noktada yapması gerekeni yapmakta tereddüt etmez.  Şu anda iyi bir diyalog zemini var, bu diyalog zemini içerisinde çalışmalar  sürdürülüyor." dedi.

Bakan Işık sevkiyatın büyüklüğüyle ilgili sorulan sorulara cevap vermedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.