Şırnak'ta Rus yapımı METİS füzesi ele geçirildi

Şırnak'ta Rus yapımı METİS füzesi ele geçirildi

Şırnak'ın Besta ve Bestler- Dereler bölgelerinde teröristlere yönelik devam eden operasyonlarda, Rus yapımı METİS tanksavar füzesi ele geçirildi.

Şırnak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Besta ve Bestler-Dereler bölgelerinde Şırnak, Siirt ve Van'dan gelen güvenlik güçlerince başlatılan hava destekli 'Şehit İstihbarat Binbaşı Koray Onay Operasyonu' kapsamında, bugüne kadar 22 sığınak ve 4 erzak deposunun tespit edildiği belirtildi. Valilik, bulunan sığınaklarda 130 milimetre çapında, 2 bin metre menzilli yabancı menşeli METİS tanksavar silahı, 130 milimetre tel güdümlü METİS tanksavar mühimmatı, 82 milimetre havan, RPG-7 roketatar, Şiyar keskin nişancı tüfeği, kanas keskin nişancı tüfeği, Bixi makineli tüfek, 10 Kaleşnikof piyade tüfeği, 3 adet M-16 piyade tüfeği, İncil ile bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildiğini açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.