Suriyeli Kaçaklara Genelkurmay Karantinası...

Suriyeli Kaçaklara Genelkurmay Karantinası...

Ülkemize Suriye'den yasadışı yollarla geçmek isteyen 495 kişi, Genel Kurmay Başkanlığı'nda kayıt altına alındı. Genelkurmay Başkanlığının sitesinde yaptığı açıklama da yakalanan kişilerin, ülkemize kaçak yollarla sokmaya çalıştığı malzemelere de el konuld

Ülkemize Suriye'den yasadışı yollarla geçmek isteyen 495 kişi, Genel Kurmay Başkanlığı'nda kayıt altına alındı. Genelkurmay Başkanlığının sitesinde yaptığı açıklama da yakalanan kişilerin, ülkemize kaçak yollarla sokmaya çalıştığı malzemelere de el konuldu.

 

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından gün içerisinde yasa dışı yollardan Suriye’den Türkiye’ye girmeye çalışan 316 kişinin yakalandığı bildirildi. Ayrıca hudut hattında 190 karton sigara, 2,3 kilogram uyuşturucu madde ve 118 muhtelif kutu ilaç ele geçirildi.

Açıklamada, gün içerisinde kara hudutlarında yasa dışı geçiş teşebbüsü esnasında toplam 495 kişinin yakalandığı ifade edildi. Jandarma Genel Komutanlığı unsurları tarafından Türkiye’de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 115 kişi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 800 kişinin yakalandığı kaydedildi. 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.