Tıkanan Kanalizasyona Tuz Ruhu Dökülünce 25 Öğrenci Zehirlendi

Tıkanan Kanalizasyona Tuz Ruhu Dökülünce 25 Öğrenci Zehirlendi

Bolu ilinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde tıkanan kanalizasyonu açmak için tuz ruhu dökülünce 25 öğrenci zehirlendi.

Bolu ilinin Sümer Mahallesi'nde bulunan bu yıl eğitim öğretime katılan lisenin kanalizasyon giderinde sıkıntı ortaya çıktı. Görevliler söylenenlere göre tıkanıklığı açmak için tuz ruhu kullandılar. Tuvaletlerden yayılan tüm liseyi saran koku ve gazlar lise öğrencilerini kötü etkiledi. Okul kısa zamanda boşaltıldı. Tuz ruhundan dolayı zehirlenen 25 öğrenci 112 Acil Ambulansları ile bölgedeki hastanelere kaldırıldılar. Tedaviye alınan lise öğrencilerinin durumlarının iyi olduğu açıklandı. Koku ve gaz nedeni ile öğrenciler bahçede bir süre bekletildi. Tuz ruhunun çıkardığı koku ve gazların devam etmesi üzerine lise öğleden sonra tatil edildi. Lise öğrencileri hızlı bir şekilde eşyalarını alarak evlere gönderildi.

VALİ'DEN İNCELEME GELDİ

Bolu Valisi Aydın Baruş, okuldaki olaylar hakkında inceleme yapıp olayla ilgili bilgi aldı. Okul binasının yeni öğretim yılında hizmete girdiğini söyleyen Vali Baruş: "Firma görevlileri kanalizasyonu açmak için kostik denilen bir maddeyi kullanmış. Bunun neticesinde zehirli buhar çıkmış. Bu buharın da okuldaki katlara çıkmasından dolayı öğrencilerimizde zehirlenme vakası meydana geldi. Öğrencilerimiz hastanelerde tedavi altında. Hayati tehlikesi olan öğrencimiz yok. En kısa zamanda sağlıklarına kavuşacaklardır. Okulumuzu bugün tatil ettik. Yarın duruma göre okulumuz yeniden açılacaktır. Bu vakadan etkilenen tüm öğrencilerimize 'geçmiş olsun' diliyoruz"  dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.