Togg'un Yeni Modeli Ne Zaman Yola Çıkacak? CEO Açıkladı

Togg'un Yeni Modeli Ne Zaman Yola Çıkacak? CEO Açıkladı

TOGG’un Yeni Modeli Hakkında CEO’dan Açıklama: 2025 Başında Yollarda TOGG'un CEO’su Gürcan Karakaş, yeni modelin detaylarını paylaştı. Karakaş, sedan veya cross coupe şeklinde tasarlanan modelin 2025 yılının başında yola çıkacağını söyledi.

Togg, T10X Teslimatlarını Hızlandırıyor: Yeni Model 2025’te Yollara Çıkacak Togg, nisan ayında ilk kez T10X teslimatlarına başlamıştı. Son günlerde eylül ayında 2 bin 204 adet T10X sahiplerine ulaştırdığını açıklayan Togg, böylece toplamda 5 bin 600 adet T10X’i yollara çıkarmış oldu. Teslimatlar sürerken Togg’un diğer modelleri de merakla bekleniyordu.

Bu konuda konuşan isim, Togg CEO’su Gürcan Karakaş oldu. Ekonomim’in haberine göre Karakaş, C segmentinde yeni bir model üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Yeni Model Sedan veya Cross Coupe Olarak Tasarlanıyor Togg CEO’su Gürcan Karakaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, C segmentinde yeni bir binek model geliştirdiklerini bildirdi. Modelin rüzgar direnci ve gençlerin zevkini gözeterek tasarlandığını kaydeden Karakaş, modelin sedan veya cross coupe olarak piyasaya çıkabileceğini belirtti. Karakaş’ın verdiği bilgilere göre yeni modelin tasarımı 2024 yılının sonunda tamamlanacak. Modelin yollara çıkacağı tarih ise 2025 yılının başı olarak planlanıyor.

Ayrıca, fabrikada ikinci vardiyaya geçildiği, bu sayede günde 280 adet araç üretilebileceği de duyuruldu. Karakaş, bir vardiyada günde 170 adet araç ürettiklerini ifade etti. Togg CEO’su, son olarak yıl sonuna kadar 1 milyar 800 milyon avro toplam yatırım tutarına erişmeyi amaçladıklarını söyledi.

Togg’un Diğer Modelleri Nelerdir?

Togg’un ilk modeli olan T10X, C segmentinde bir SUV modelidir. Elektrikli ve akıllı bir cihaz olarak tasarlanmıştır. Nisan 2023’te ilk teslimatlarını yapmıştır.

Eylül 2023’te 2 bin 204 adet T10X teslim etmiştir. Togg’un ikinci modeli olan T10S, C segmentinde bir sedan modelidir.

Elektrikli ve akıllı bir cihaz olarak tasarlanmıştır. 2025 yılı başında yollarda olması planlanmaktadır.

Togg’un üçüncü modeli olan T10CX, C segmentinde bir cross coupe modelidir. Elektrikli ve akıllı bir cihaz olarak tasarlanmıştır. 2025 yılı başında yollarda olması planlanmaktadır.

Togg’un dördüncü modeli olan T8X, B segmentinde bir kompakt SUV modelidir. Elektrikli ve akıllı bir cihaz olarak tasarlanmıştır. İlerleyen yıllarda piyasaya sürülmesi beklenmektedir.

Togg’un beşinci modeli olan T8V veya T10V, C segmentinde bir MPV modelidir. Elektrikli ve akıllı bir cihaz olarak tasarlanmıştır. İlerleyen yıllarda piyasaya sürülmesi beklenmektedir.

Togg modellerinin isimleri, Türkiye ve Togg harflerinin baş harfi olan T ile başlamaktadır. Segment büyüklüğünü belirten sayılar ve kasa tipini belirten harfler ile devam etmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.