Umre'ye İkinci Kez Gitmek İsteyenlere Kötü Haber

Umre'ye İkinci Kez Gitmek İsteyenlere Kötü Haber

Hac Umre Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Uzuner "daha önce Umre'ye giden kişiler tekrar gitmek isterlerse 540 dolar fazla vermeleri gerekecek" dedi.

Hac ve umre seyahat acentaları dernek üyeleri suudi arabistanın birden fazla umre ziyareti yapacak olanların 540 dolar ek para istemesine tepki gösterdiler. bu kararı protesto etmek için hilton kongre merkezinde bugün başlayan Uluslararası Hac ve Umre etkinliğine katılamayan turizmciler adına hac ve umre seyahat acentaları derneği başkanı mehmet uzuner açıklama yaptı. 

Uzuner yeni başlatılan sistemin ayrıntılarını şçyle belitti"Bu sistemde daha önceden Umre seyahatine gitmiş olan yabancılardan 2000 Suudi Arabistan Riyali, yani yaklaşık 540 ABD Doları, 1700 TL gibi bir rakam ödenmesi isteniyor ki, bu da vatandaşlarımız için çok ciddi bir külfet. 1000 Dolardan başlayan bir Umre organizasyonuna ilave, 540 Dolar gibi ek bir maliyet getiriyor. Bu da hem bizi, hem de tüm İslam aleminde Kabeyi görme aşkıyla yola çıkacak insanları kötü yönde etkiliyor"  

Bu sistemin olumsuz etkilerinin şimdiden görülmeye başladığını uçak firmalarında ki düşüşü belirterek  " Şahsi firmamın ilk gruplarında 3 uçağın dolumunu gerçekleştirirken, şu anda bu fiyatı söyledikten sonra, bir uçak dolacak mı şeklinde endişeler başladı" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.