Uyum sağlamayan Türkler

Almanya'ya gurbetçiler geldiğinden beri Türklerin kafasına mıhlamamak istendiği bir husus var; Türklerin Almanya'ya uyum sağlaması. Türkler uyum sağlamıyormuş, Türkler kanunlara saygılı olmuyormuş, bizler her fırsatta başına buyruk hareket ediyormuşuz. Bizler… Bizler… Bizler....

Kimliğini ve kişiliğini kaybetmiş, Alman/laşmış olsanız bile ilk fırsatta yine bu suçlama ile karşı karşıya kalıyor, uyum sağlayamıyorsunuz. Gurbetçilerin hangi birine sorarsanız sorun bu uyum sağlama meselesinden sizlere yakınır. Açık açık söylenmese de, bu tavır genel olarak tüm yabancılaraymış gibi gösterseler de asıl hedefleri Türkler ve Müslümanlardır.

Şimdiye kadar Almanlar tarafından, İtalyanlara, Yunanlılara veya herhangi başka bir yabancı kökenli topluluğa " uyum sağlayın " diye bir istekte bulunulmamış, uyum sağlanmaması durumunda karşı taraf suçlu bulunmamıştır. Bu saymış olduğum uyruktan insanlar ile bizim aramızdaki farkı görebildiniz mi? Evet, dinimiz yani İslamiyet’tir. Kısacası tüm bu düşmanlıklar sadece Müslüman olduğumuz içindir.

Uyum sağlamak ne demektir diye kendilerine sorsanız hepsi size farklı bir şeyler söyleyeceklerdir. Zira kendileri dahi bilmiyor. Neye uyum sağlayacağız? Kime uyum sağlayacağız? Neyi ve kimi bu konuda örnek alacağız? Siz bize bunun cevabını verin, biz size uyum sağlayacak mıyız sağlamayacak mıyız, söyleyelim?   Süper Almanca konuşuyorsun, okuyup üniversiteye gidiyorsun ama başörtü takıyorsun, uyum sağlamıyorsun diyorlar. Sen referanduma 'evet' diyorsun, uyum sağlamıyorsun diyorlar. Namazına dikkat ediyorsun, uyum sağlamıyorsun diyorlar. Cami yaptırıp Müslümanlar ile bir araya geliyorsun, uyum sağlamıyorsun diyorlar. Ülkemizde darbe girişimi yapıyorlar karşı çıkıyorsun, uyum sağlamıyorsun diyorlar. Sana yapılan haksızlığa karşı susmuyor ve bu konuda fikrini beyan ediyorsun, uyum sağlamıyorsun diyorlar. İyi de biz ne yapalım?

Ha anladım, ülkene darbe yapsınlar aferin diyeceksin. Vatanına, dinine, hükümetine sövecekler ve sen sesini çıkarmayacaksın. Kızın başörtüsü yüzünden işsiz kalacak, okula gidemeyecek, sokaklarda dövülecek sesini çıkarmayacaksın. Gurbetçinin evi kundaklanacak, okul derslerinde Türkiye kötülenecek sesimiz çıkmayacak. Mümkünse Türkçe'yi konuşmayacaksın, namaz kılmayacaksın, camiye gitmeyeceksin, o zaman mı uyum sağlanmış olacak?

Ey Avrupa! Sizlerin bizden istediği uyum sağlamak değil, ölmektir. Şerefsizce yaşamaktır. Yani asimile olmaktır.  Biz bu uyum sağlama, yani entegrasyon operasyonunuzda YOKUZ !

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.