Van Yeni DSİ Yerleşkesi 1. Kısım Törenle Açıldı

Van Yeni DSİ Yerleşkesi 1. Kısım Törenle Açıldı

Üç etap halinde inşa edilerek hizmete girecek DSİ 17. Bölge Müdürlüğünün 1. Etabı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sn. Ebubekir Gizligider'in teşrifleriyle törenle açıldı.


Üç etap halinde inşa edilerek hizmete girecek DSİ 17. Bölge Müdürlüğünün 1. Etabı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sn. Ebubekir Gizligider'in teşrifleriyle törenle açıldı.

Edremit İlçesinde gerçekleştirilen program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende DSİ Genel Müdürü Sn. Mehmet Akif Balta, Van Milletvekilleri Sn. Kayhan Türkmenoğlu ve Sn. Burhan Kayatürk konuşma yaptı.

Açılışta konuşan Valimiz Sn. Ozan Balcı, DSİ 17. Bölge Müdürlüğü yeni yerleşkesinin hayırlı olmasını dileyerek, "Taşkın korumadan baraj ve göletler yapmaya, hayvan su işletme tesislerine kadar hayatın her alanına dokunarak DSİ çok güzel işler yapıyor. 6 tane göletimiz var. İnşallah orta vadede 60 tane göletimiz olur. Çünkü Van Türkiye’deki meraların yüzde 10’una sahip, küçükbaş hayvan varlığı 3.5 milyon. Dolayısıyla bizim çiftçilerimizi desteklememiz lazım. Sulama göletleri ile hayvan girdi maliyetlerini düşürerek çiftçimiz daha çok zenginleşecek.

✅Geçen sene 5 tane sulama göleti ve Çaldıran'ın 70 yıllık hayali Çubuklu Barajı yatırım programına girdi. 50 bin dönüm alan bu sayede sulanacak. İnşallah bu sene de 7 tane gölet, 2 tane de tarımsal sulama amaçlı baraj teklifimiz oldu. Van’daki sulanabilir bütün alanları 10 yıl içinde sulu tarıma açmamız lazım.

✅Çiftçimize bir yıl içerisinde 170 Milyon TL değerinde sertifikalı arpa, buğday, korunga, yonca ve fiğ tohumu verdik.

✅50 Milyon TL'lik mera ıslahı yaptık.

✅100 Milyon TL maliyetle Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımsal amaçlı sulama kanalı yaptık.

✅ 50 bini ceviz olmak üzere 350 bin meyve fidanı dağıttık. 350 bin meyve fidanını da ilkbaharda dağıtacağız.

✅ Bakanlığımızın desteğiyle "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesiyle çiftçilerimize 1 yıl ödemesiz sıfır faizli 5 yıl vadeli krediyle koyun veriyoruz. Şuana kadar 1500 aileye 150 bin koyun verdik. Hedefimiz 10 bin aileye 1 milyon koyun vermek.

✅ VASKİ kanalıyla bir yılda 500 Milyon TL'lik köylerin içme suyu için harcama yaptık. Geçen ay 55 Milyon TL'ye Başkale ilçemizin içme suyunu ihale ettik. 450'ye yakın kırsal alandaki mahallelerimizin su problemini hallettik. Halletmeye de devam ediyoruz. Sadece Van merkezde değil bütün alanlara dokunmaya çalışıyoruz.

✅ İller Bankasından alacağımız 1 Milyar TL'lik kredi ile 38,5 megavatlık Güneş Enerji Sistemini (GES) kuracağız. Böylelikle su şebeke dağıtım elektriği için harcanan 350 Milyon TL'lik elektrik bedelini de Büyükşehir Belediyesi giderlerinden düşürmüş olacağız. Bu da çiftçilerimizin hizmeti için kullanılacak." dedi.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sn. Ebubekir Gizligider'in konuşmaları, dua edilmesi ve protokol üyelerinin kurdele kesimiyle birlikte açılış programı sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.