Van'a üst üste uyarılar: Yoğun kar yağışı geliyor

Van'a üst üste uyarılar: Yoğun kar yağışı geliyor

Mevsimin ilk kar yağışının ardından hava sıcaklıklarının arttığı Van'da kar yağışı geri geliyor. Van Valiliği ve Meteoroloji'den vatandaişlara uyarılar geldi.

Meteoroloji'den yapılan uyarı sonrası bir uyarı da Van Valiliği'nden geldi. Güneşli günler geçiren Van'da yoğun kar yağışı ve kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Yapılan uyarılarda, "Doğu Kesimlerde Beklenen Kuvvetli Yağışlara Dikkat! Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yarın (06.12.2023 Çarşamba) beklenen yağışların Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) yağmur ve sağanak, Diyarbakır'ın doğusu, Batman, Siirt, Bingöl ve Muş çevreleri ile Siirt'in batısında kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 kg/m2) yağmur ve sağanak, Van'ın güneyinin, Hakkari'nin kuzeyinin Bingöl'ün yüksek ve dağlık kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı alması beklenen yüksek ve dağlık kesimlerde don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.