Mustafa Cemal TOMAR

Mustafa Cemal TOMAR

YAKIN TARİHTEN ENSTANTANELER

YAKIN TARİHTEN ENSTANTANELER

1986 yılında İsrail Başbakanı olan Ariel Şaron'a bir basın mensubu; "Kur'an'ı Kerim'de müslümanlar, Yahudileri tarih sahnesinden sileceğini yazıyor, buna ne dersiniz? Diye? Mel' un Ariyel Şaron; bu soruya karşılık dikkat çeken ve şu an dünya müslümanlarını anlatan enteresan bir cevap verir.

"Bana Kur'an'daki müslümanları bulun, şimdiki ödlekleri değil" der. Demek istiyor ki Ariel Şaron Kur'an'ın tarif ettiği müslümanlar olursa evet, şimdikiler bir şey yapamaz. Örnekte olduğu gibi.Ödlek kelimesini red ediyor, mel'una iade ettiğimi belirtmek isterim.

Aynı soru merhum Prof.Dk. Nejmettin ERBAKAN Hocamıza sorulduğunda " Bir buçuk milyar müslüman sekiz milyon İsrail için Allah Teâlâ'dan "Ebabil Kuşları"nı bekliyorsa o kuşlar gelir İsraillileri değil, müslümanları taşlar" diye cevap verir. Burada verilen mesajlar açıkça ortadadır.

TV kanallarını ve youtableyi karıştırırken bir videoya rastladım. Konuşan Prof. Dk. Ersan ŞEN' di. Çoğunuz tanırsınız. Ceza hukuku profesörüdür. Dobra dobra konuşur, heyecanlıdır, ateşli konuşmalar yapar, tüm görüşlerine katılmazsam bile bana göre doğru tespitleri var.

Konuşmasının bir bölümünde "2005-2006 yıllarında, bugün yaşadığımız tabloyu merhum Erbakan Hoca o günlerde bir bir anlatıyordu" diyordu. Ama bizler uyutulduk halâ uyanamadık. BOB'un bir parçası olduk. Halâ da her icraatımızla BOB'a hizmet ediyoruz.

Kadir Mısıroğlu'nu tanımayanonınız yok sanırım. Hem hukukçu, hem de iyi bir tarihçidir. Kaleme aldığı çok kitapları var. Özellikle Tarih konusunda deha denebilecek bir bilgi birikimine sahiptir. Özellikle Ak parti öncülüğündeki hükümetler döneminde çok itibar görmüştür. Akil adam olarak zaman zaman hükümete tavsiyelerde bulunmuştur. BOB projesine destek verilmesi gerektiğini o zamanlar başbakan olan sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a bizzat kendisinin önerdiğini youtabledeki bir video konuşmasında bizzat kendi ağzından dinledim. Tarih konusunda derinliği olan bu merhum Mısıroğlu, nasıl böyle yanılgı içinde olur, doğrusu hayret ettim. BOB ile ilgili açıklamalarından sonra doğrusu O'na karşı olan itibarım sarsıldı, hayal kırıklığına uğradım. Bilmem sizin görüşünüz nedir? Bu hususta

. Diğer taraftan Hz. Peygamberimiz sav. İslam'ı tebliğinden bu güne kadar İslam düşmanlığı aralıksız olarak devam etmiştir.

Tarih boyunca İslam düşmanlığını belli başlı iki şekilde görürüz.

Birincisi; aktif, bizzat fiili olarak yapılan saldırılar, düşmanlıklar. Haçlı Savaşlarından tutun da, ihtilallerle, işgallerle, katliamlarla, İslam Peygamberine ve mabetlere varıncaya kadar vahşice, alçakça yapılan saldırılar.

İkincisi; İslam düşmanlarını kendi eğitim kurumlarında yetiştirip İslam ülkelerine gönderdikleri din adamı kılığındaki ajanlar veya değişik ülkelerden gelip aynı okulda yetişip kendi ülkelerinde İslam düşmanlığı yapan hainler.

Bu tip okullar başta İngiltere olmak üzere, ABD ve İsrail'de sistemli olarak faaliyet göstermektedirler. İşte bunlardan birisi de, İsrail'de bulunan Tel Aviv İslam Üniversitesi'dir.

Bu ğniversitenin kuruluş amacı ve eğitimini merak edenler araştırma yapabilirler. Kısaca bu üniversitede "Lawrence" ler yetişiyor. Bizden birileri gibi aramıza katılıyorlar ve bizi bizden etmeye çalışıyorlar. Tarihten bir iki not düştüm. Kardeşlerimiz istifade eder belki düşüncesiyle. Ücrete değil, ecire şhtiyacımız var. Sevgi ve saygılarımla....

24.10.2023

M. Cemal TOMAR

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.