Yapılan kan sayımlarında hemoglobin 12-17 arası; hemotokrit 27-45 arası olmalı

Yapılan kan sayımlarında hemoglobin 12-17 arası; hemotokrit 27-45 arası olmalı

Kolestrol 200 üstüne çıkmamalıdır. Peki bu değerleri tespit edenler kimler?

Yapılan kan sayımlarında hemoglobin 12-17 arası; hemotokrit 27-45 arası olmalı, 
Kolestrol 200 üstüne çıkmamalıdır. Peki bu değerleri tespit edenler kimler?
Tabii ki batıdan geldi. Sağlıklı olduklarını düşündükleri muhtemelen 1000-2000 kişinin ortalamasını alarak bu değerleri tesbit ettiler. Düşündükleri diyorum, çünkü sağlıklı olmak da aslında biraz izafidir. Bize haram olan ancak onların sürekli tükettikleri bazı yiyecek ve içecekleri kan yükseltir. Biz onlarla aynı şeyleri yiyip içmediğimiz için bizim ortalamamız onlarınkiyle bir olamaz. Tabii bu durum ilaç endüstrisinin çok işine yarıyor. Senin demirin düşük, senin demir depon boşalmış, sen bu kan değeriyle nasıl ayakta kalıyorsun diyerek ilaç satışlarını artırıyorlar; herkesi müşteri ediniyorlar.

Bizim beslenmemizle gayrimüslimlerin beslenmesi farklı.

Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.)’e kafir olan bir kimse misafir olarak geldi Rasûlullah (s.a.v.) onun için bir koyundan süt sağılıp ikram edilmesini emretti. 

Koyundan süt sağıldı misafir içti sonra başka bir koyun sağılmasını emretti koyundan süt sağıldı misafir onu da içti sonra tekrar başka bir koyun sağıldı onu da içti böylece yedi koyun sütünü içmiş oldu. Ertesi sabah Müslüman oldu. Rasûlullah (s.a.v.) yine bir koyundan süt sağılmasını emretti, süt sağıldı misafir içti başka bir koyundan süt sağılmasını emretti. Süt sağıldı fakat misafir bu sütü içip bitiremedi. Bunun üzerine Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu:
Mümin bir bağırsağıyla yer; kafir ise yedi bağırsağıyla yer ve içer.” (İbn Mâce: Etıme: 3; Müslim, Eşribe: 34)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.