YARGI NEREYE

Kanal D'nin Yargı dizisinden söz edeceğim.
İlk bölümümden beri izlerim. Genelde beğenirim. Biraz 'Atatürkçülük' pompalama çabasını da dert etmem. Senaristlerin tercihi der geçerim. Oyuncular da bu tür 'propagandif' sahneleri şevkle oynar.

Ben dizinin genel gidişine bakarım. Bu dizi bir ay önce uluslararası Emmy ödülü kazandı. Takdir edilecek bir başarı.
Ama sanırım senaristleri bunu hazmedemediler ve ipin ucu kaçtı.

Bir kaç bölüm önce bir konu işlediler. Oğlu kalp nakli bekleyen bir ambulans şoförü bir seri cinayetler işliyor. Öldürdükleri organ bağışı yapmış kişiler. Aklı sıra onların organları alınacak ve kalp nakli için sıra oğluna gelecek. Sonunda kalabalık bir karakter grubunu silahla rehin alarak emniyet ve yargı gibi devlet kurumlarına şantajla oğluna kalp nakli yaptırdı. Bu arada iki karakteri de ölümcül derecede yaraladı.

Bu nasıl bir senaryodur ya?
Bir de sonunda neredeyse adama hak verir yönde replikler ve bununla güya 'organ bağışı' yapılmasını telkin ediyormuş yönde görünmeler...

Yargı gözümde bitti.
Bunun üstüne bir de devlet yetiştirme yurtlarında bir takım rezillikler olduğundan yola çıkan bir senaryo ile tüy dikmeler.

Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı bunu RTÜK'e şikayet etmiş. Bakalım bunu 'sanatla' 'ifade özgürlüğü ile nasıl açıklayacaklar?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.