Mustafa Cemal TOMAR

Mustafa Cemal TOMAR

YRP'NİN ÇIKMAZLARI

YRP'NİN ÇIKMALARI

YRP' nin önemli isimlerinden biri olan Prof.Dk. Doğan AYDAL Beyi Hak TV'deki proğramdaki konuşmasını dinliyorum. Doğrusu şaşırdım, programdaki konuklar gibi. Doğan Bey'in bilim adamı oluşuna, donanımına derin saygı duymaktayım. Onlarca projesi var. Uygulanırsa bütün insanlık faydalanacağından eminim. Türkiye'nin bilim alanında yetiştirdiği önemli insanlardan biridir.

Seçim öncesi Cumhur İttifakına sunduğumuz ve iki parti yetkilileri tarafından imza altına alınan 30 maddelik mutabakat metninin bir maddesine dahi uyulmamıştır diyor. Günaydın! Doğan AYDAL Bey. Siz bunun böyle olacağını seçimden önce anlamamış mıydınız? Biz işimiz siyaset olmadığı halde mutabakat metninize uyulmayacağını anladık da siz anlamadınız, öyle mi? Çok komiksiniz. Böyle basit oyunları ve siyasi manevraları idrak edemeyecek kadar basiretten uzaksanız, Türkiye'nin geleceği bundan böyle size asla emanet edilemez. Türkiye'nin umudu, milli görüşün devamı sanıyorduk. İyi ki böyle bir siyasi parti olmadığınızı kısa zamanda farkettik.

YRP' seçim öncesi Türkiye'nin mes'elelerini ve çözüm yollarını en akılcı şekilde dile getiren bir partiydi. İktidarın doğru icraatlarına doğru deyip destekleyen, yanlışlarını nedenleriyle beraber ortaya koyan, çözüm yollarını da bir bir ortaya koyan bir partiydi. Ben de YRP'nin gelel başkanı Dk.Fatih ERBAKAN''ı özellikle rahmetli ERBAN Hocamızın oğlu olduğundan, etraftaki eleştirilere bakmaksızın takip ediyor ve taktir ediyordum. Velâkin seçim ittifakı yaptıktan sonra çoğu seçmen gibi benim gözümden de düştü. Halkın nazarında Cumhur İttifakının payandası durumuna düşmüş oldu. Bundan sonra kendisini ve partisini düzeltmesi çok zor görünüyor. Zira siyasette bir hata bile bazen partiyi ve liderini bitirebilir. Bu bağlamda YRP " Aşağıya tükürse sakal, yukarıya tükürse bıyık" misali ne yapsa yemez bu millet artık. Yapılanlardan sonuna kadar sorumludur.

Diğer yandan "2023'te bir defaya mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi iki defa ödenecek. Araç sahipleri ağustos sonu, ikincisi kasım sonu olmak üzere ek MTV ödeyecek. Ocak ayında 1060 TL MTV ödemesi yapar bir vatandaş, temmuzda 1060 TL daha ödeyecek. Ek MTV de toplam 2 bin 120 TL olacak şekilde iki taksitte ödenecek". Bu MTV yasası meclise sunulduğunda YRP vekilleri meclise gitmemişler.Bu olay üzerine YRP danışmanlarından Prof. Dk. Serhat FINDIK kamuoyundan özür dileyerek partiden istifa etmiştir.

Seçimde Cumhur İttifakına tam destek ver, mecliste de hükümete dolaylı yoldan desteğini ver, sonra çık milletin karşısına; muhalefet yapar görün. Millet iki yüzlü siyaseti görüyor. O şekilde milli görüşçü olunmaz diye düşünüyorum. Siyasete ve siyasetçilere eskiden beri ilgim vardır. Bizi yönetenleri takip etmek, eksiklerini yeri geldikçe paylaşmak, doğru icraatlarına onay vermek hem vatandaşlık hem insani hem de Müslümanlık görevimizdir. İslamiyet sadece ibadet ve inanç konularından müteşekkil değildir. İslâm hem dünyevi hem de uhrevi hayatımızı dizayn eden ilâhi bir nizamdır.

Sizi eleştirenler sizin dostunuz olabilir, övenler ise yardakçılarınız ve münafıklar olabilir. Gerçek eleştirilerden ders alalım. Yazımı Araştırmacı, Edebiyatçı Yazar, Selim EROĞLU Hocamın bir paylaşımıyla sonlandırmak isterim.

"Üç çeşit dost vardır: Bir dost vardır ki gıda gibidir, sen onu her gün ararsın. Biri de vardır ki ilaç gibidir, gerektiğinde ararsın. Amma öyle dostlar da vardır ki hastalık gibidir, o seni arar bulur.” Şâir ????????????

29.08.2023

M.Cemal Tomar

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.