Zamanı Bereketli Kılmak İçin 17 Önemli Tavsiye

Zamanı Bereketli Kılmak İçin 17 Önemli Tavsiye

Zaman çoğumuz için farklı geçiyor. Bazılarımız ne çabuk geçti; bazılarımız ise geçmek bilmiyor dediği zamanımızı nasıl değerlendirirsek hepimiz için bereketli geçer... işte detaylar haberimizde...

1- Hadisi Şerifte " Allahu Teâlaya ve ahiret gününe iman eden kimse, ya hayır söylesin ya da sussun" buyurulmaktadır.
Buhârî, Edeb, 31, 85; Müslim, Îmân, 74, 75
Gerisini sen düşün. Laf olsun, zaman dolsun diye evde, işyerinde kimseyle gıybet, dedikodu yapma. Ömrünün kıymetini bil. Bu vücud senin degil. "Allah'ın emaneti" Emaneti korumaya çalış.

2- Allaha cc daha fazla zaman ayır ki, o da sana zaman içinde zaman yaratsın. 

Dünya Hayatından Bir Misal: Bir Vali, sizin işinizin olması için memurlara talimat veriyor. Çok uzun zaman alacak işiniz kısa zamanda, bir anda halloluyor.

3- Televizyonu mümkün mertebe izleme. 
Çünkü tek bir fotograf karesinin zihinde kapladıgı alan, bir kitaptan fazladır.
Maçta atılan bir gol, haberlerdeki görüntüler, film ve diziler vs..  beyninizi çöplüge çevirir.
Beyniniz gece uykuda onları çözümlemek için aynı bilgisayar işlemcisi gibi hiç durmadan çalışır. Isınır. Sabaha dinç kalkamazsınız.

4- Dini ne olursa olsun, dünyadaki bütün zenginlerin (maddi yada manevi zenginlik) sabah 05.00 te kalkıp, öglen yarım saat kaylule uykusu yaptıklarını tespit ettim. Yani bilmeden Sünnetullah üzere yaşıyorlar.
Hadisi Şerifte "Bir insan bütün dünyayı gezip rızık toplamaktansa, sabah namazından sonra işrak vaktine kadar zikirle meşgul olsa, bu ondan daha iyidir" buyrulmaktadır.
Dene gör. Hadisi Şerifin sırrına mazhar ol.

5- Başka bir beldeye gidersen, ilk önce o ilin manevi babasını ziyaret et. Yani (Eyüp Sultan, Hacı Bayram, Mevlana, Şah-ı Nakşibend ... her kim mübarek varsa) Gittiginiz yerin gerçek valisi onlardır. Böyle yaparsan dünyadaki Valilerde seni kapıda karşılar.

6- Bir işiniz olmazsa üzülmeyin. Sinirlenmeyin."Hasbünallah ve ni'mel vekil deyin" "Sabır ve namazla Allahtan cc yardım isteyin." Bakara 153.
Allah cc benim her istedigimi yapmak zorunda degil. Olanda hayır vardır deyin.

7- Hayatta karşılaştıgınız en basit, en önemsiz gibi görünen her şeyin her durumun, aslında merdivenin bir sonraki basamagına çıkmak için Allahın cc size sundugu bir fırsatı oldugunu düşünün.

8- Refikanızı ve çocuklarınızı memnun edecegim diye kendinizi yıpratmayın. Asıl, Allahı cc memnun etmeye çalışın.
Onların gelecegini garanti altına almaya çalışmayın. Her şeyin sahibi Allah cc. Rızık veren O. 
Siz sadece sebepsiniz. Siz olmasanızda olur. Kendinizi bir şey zannetmeyin.

9- Allaha cc olan güven ve teslimiyetiniz tam olsun. Korkmayın.
Bütün dünya size zarar vermek için birleşse  Allah cc dilemedikçe bir şey yapamaz. Para ve silah gücünün üstünde ve onların sihirbazlarının üstünde Allahın cc gücü var.
Her kaderin üstünde bir kader vardır. Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır.

10- Lütfen Ahmet Ziyauddin Gümüşhanevi Hazretlerinin "Büyük Dua Kitabını - Mecmuatıl Ahzap" yada Mehmed Zahid Kotku Hazretlerinin "Evrâd-ı Şerîfe - Dua" kitabını alınız.
Orada Resulullah Efendimizden sav. her derde deva yüzlerce dua var.
Hatta oradan kendinize bir vird yapın. 10 dakikanızı ayırın. İnanın, karşılıgını kat kat görürsünüz.

11- Hedefiniz çok para kazanmak olmasın. Allah cc zenginligi diledigine verir. Hayatı olagan akışına bırakın.
İnsanları para ve makamla degil, ilgi ve sevginizle mutlu edersiniz.
Cennetede en çok götüren amel güzel ahlaktır.

12- Bir iş yapacaksınız. Kararsız kaldınız. Ne yapmalı diye düşünüyorsunuz. "Hangisinde Allahın cc rızası daha fazla
İşte anahtar cümle.
Niyetinizi Allahın cc rızasına kilitleyin.

13- Sabah kalkın. Namazı mümkünse cemaatle kılın. İşrak vaktine kadar Kuranı Kerim (Yasin, Fetih, Vakıa, Tebareke, Hatim Cüzünüz ..) ve muhtelif zikirlerle (Estagfirullah, La İlahe İllallah, Salavat, İhlas Suresi, Allah cc, La Havle vela guvvete illa billahil aliyyil azim ...) meşgul olun.
Mutlaka kahvaltı yapın.
Akşam namazı ile yatsı arası eksik kalan dua ve tesbihatlarınızı yapın.
Gün içinde tek hedefiniz "Bir kimsenin senin elinle hidayete ermesi, dünya ve onun içindekilerden daha hayırlıdır" mealindeki Hadisi Şerif olsun.

14- Yasini Şerif hangi niyetle okunursa okunan şeyin karşılıgıdır. Her kapıyı açan anahtardır. Borçlu okursa borcunu öder, evlenmek isteyen evlenir, işsiz iş bulur ....

15- Evden çıkarken Ayetil Kürsiyi oku.
Nazara karşı 5 Felak 6 Nas oku. 
Evden çıkarken şu duayı oku. "Allahım.! Yolda giderken zulmetmekten, zulmedilmekten, ayagımın kaymasından, yolda düşmekten, yolda düşürülmemden, yoldan çıkmakdan, yoldan çıkarılmakdan, saygısızlık etmekten, saygısızlıga uğramaktan sana sıgınırım, Bismillah Tevekkeltü Alellah, La Havle Vela Guvvete İlla Billahil Aliyyil Azim"
Akşam eve dönerkende Ayetil Kürsiyi okuyun. O gün Allahın cc koruması altında olursunuz.
Birde canının, malının, ailenin Allahın cc koruması altında olması için her Cuma namazı farzdan sonra 7'şer İhlas, Felak, Nas okuyun.

16- Helal ve Sağlıklı Beslenme, Kritik Analitik Düşünme, Kur'anın Anlamıyla Buluşma, Çevre Bilinci, Ufka Yolculuk platformlarını takipte kalın.

17- Maddelerin birbirini etkiledigi gibi insanlarda birbirini etkiler. Kafirlerin küfrünün kuvveti nispetindeki bakışlarından etkilenmemek için kuvvetli iman sahibi olun.
"Sadıklarla beraber olun" ayetini hatırlayın.
"Üzüm üzüme baka baka kararır."

Unutma. Sen Allaha cc zamanını ver. O sana daha çogunu verir.

Haber: Durmuş BAYSAL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.