(BAE)'den Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne dayanışma mesajı geldi

(BAE)'den Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne dayanışma mesajı geldi

Büyükelçi görüşmede, ülkesinin Kürdistan Bölgesi’yle ilişkilere önem verdiğini ve ilişkileri geliştirmek istediğini belirterek, BAE’li işadamlarının Kürdistan Bölgesi’ne yatırım yapmak istediklerini söyledi...

Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne dayanışma mesajı geldi.

 

Bugün Başbakan Neçirvan Barzani, BAE’nin yeni Irak Büyükelçisi Hasan Ahmed El-Şıhi ve beraberindeki heyeti kabul etti.

 

Büyükelçi görüşmede, ülkesinin Kürdistan Bölgesi’yle ilişkilere önem verdiğini ve ilişkileri geliştirmek istediğini  belirterek, BAE’li işadamlarının Kürdistan Bölgesi’ne yatırım yapmak istediklerini söyledi.

 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin çok sayıda mülteciye kapılarını açarak büyük bir yük omuzaldığını belirten Büyükelçisi El-Şıhi, “Bu yükün hafifletilmesi için ülkemiz sürekli yardım gönderme noktasında hazırdır” dedi.

 

Başbakan Barzani de ziyaretinden dolayı büyükelçiye teşekkür etti ve mültecilere yardım konusunda yardımlaşma ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.

 

Barzani ayrıca, BAE’li yatırımcıların Kürdistan Bölgesi’nde yapacakları yatırımlar konusunda da kolaylık sağlayacaklarını ifade etti.
Rudaw

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.