Barzani'den ŞIRNAK Cizre ve Silopi açıklaması

Barzani'den ŞIRNAK Cizre ve Silopi açıklaması

Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani resmi internet sitesinden, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani resmi internet sitesinden, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki olaylarla ilgili açıklama yaptı. Cizre ve Silopi'deki olayların katliama dönüşmesinden endişe duyduklarını belirten Mesut Barzani'nin açıklaması şöyle:

"Türk devleti ile PKK arasında yaşanan çatışmalar 'etnik' soruna doğru gidiyor ve bu ciddi risk taşıyor. Bölgedeki durumu endişeyle takip ediyoruz. Türk devleti ile PKK tekrar ateşkes ilan edip, müzakere masasına dönmelidir. Aksi halde bir katliamla karşı karşıya kalabiliriz. Savaşta kazanan olmayacaktır. Tekrar çözüm sürecine dönülmeli. Cizre ve Silopi başta olmak üzere diğer illerde yaşananlardan dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.