Bir müjde daha! İhracatta sevindiren artış

Bir müjde daha! İhracatta sevindiren artış

Mayıs ayında ihracat yüzde 0,1 artışla 10 milyar 794 milyon dolar oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), mayıs ayı ihracat verilerini açıkladı. 

Yapılan yazılı açıklamaya göre, mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,1 oranında artışla 10 milyar 794 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi. 

Böylelikle, yılın ilk 5 ayında toplam ihracat 2015’in aynı dönemine göre yüzde 6,5 gerileyerek 57 milyar 475 milyon dolar oldu.

Son 12 aylık dönemde ise yüzde 7,9 azalışla 139 milyar 835 milyon dolarlık ihracat yapıldı.

Mayıs ayında kilogram bazında yüzde 5,3 oranında artışını sürdüren ihracat, yılın ilk 5 ayında da bu alanda yüzde 5,3 büyüme sağladı.

İhracat verilerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Kenya ve Uganda seyahatlerinde değerlendiren TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “2016’da Şubat ve Mart aylarındaki artışların ardından Nisanda düşen ihracatımızı Mayıs ayında tekrar ayağa kaldırdık ve artışa geçtik” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.