BUZ SARKITLARI TEHLİKE SAÇIYOR

BUZ SARKITLARI TEHLİKE SAÇIYOR

Muş’ta kar yağışının ardından etkili olan soğuklar nedeniyle çatılarda oluşan metrelerce buz sarkıtları tehlike saçıyor.

Önceki haftadan bu yana etkili olan Kar Yağışı yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Gece saatlerinde sıfırın altında 10-12 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı, çatı ve saçaklarda buz sarkıtlarının oluşmasına yol açtı. Apartman ve iş yeri çatılarında oluşan sarkıtlar tehlike oluştururken, dondurucu soğuklar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

TEHLİKE SAÇAN BUZ SARKITLARI TEMİZLENMİYOR!

Muş’ta gündüz hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesinin ardından çatılarda oluşan ve insan hayatını tehlikeye koyan buz sarkıtları Muş Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından düzenli olarak temizlenmiyor.

Muş Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, genelde gece yaşanan don olayları sonrasında bina ve iş yerlerinin çatı saçaklarında oluşan buz sarkıtlarının olası bir kazaya neden olmaması için gerekli tedbirleri almıyor.

Kent merkezindeki caddeler üzerinde bulunan apartman ve işyerlerinin çatılarında oluşan buz sarkıtlarının, kaldırımlarda yürüyen vatandaşlar ve işyeri sahiplerine tehlike oluşturmaması için harekete geçmeyen ekipler, itfaiye aracının merdiveni yardımıyla kürek ve kırıcılarla buz sarkıtlarını kırmıyor ve temizlemiyor.

NOT: Fotoğraf geçen yıla aittir! İtfaiye ekiplerinin harekete geçip, çatıdaki buz sarkıtlarını temizlemesi için bir aracın kar altında kalması, ya da birilerinin yaralanması gerekiyor olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.