Devrezli ilk motorunu uçurdu

Devrezli ilk motorunu uçurdu

Ankara OSTİM’de kurulan Devrezli, geçen yıl geliştirdiği jet motorun ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

✈️Devrezli ilk motorunu uçurdu✈️

- Ankara OSTİM’de kurulan Devrezli, geçen yıl geliştirdiği jet motorun ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

- Radyo kontrollü bir model uçağa takılan jet motor, Ankara Polatlı’daki meydandan havalandı. 200 Newton gücündeki motor, hedef uçak veya hobi amaçlı kullanılabilecek. Testlerin tamamlanmasının ardından motorun seri imalatının başlaması planlanıyor.

- Devrezli Makina, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ’de (TUSAŞ) 7 yıl F-16 ve CASA uçak projelerinde görev yapan Yavuz Pehlivanoğlu tarafından 1993’te kuruldu. Çocukları ile birlikte çalışan baba Yavuz Pehlivanoğlu, 2007’den bu yana savunma ve medikal alanda üretim gerçekleştiriyor.

- Jet motoru konusunda ise çalışmalara 2010 yılında başlandı. Toplam 5 yıl süren literatür çalışması sonunda 100 newtonluk motor için harekete geçildi. İmal edilen ilk motor, geçen yıl İstanbul’da sergilenmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.