Diyanet'in Baldız Fetvası Üzerine

Diyanet'in Baldız Fetvası Üzerine

Günümüzün çağdaş medeni hukukuna göre bir erkek baldızı ile zina yaparsa kadın mahkemeye başvurur.

Günümüzün çağdaş medeni hukukuna göre bir erkek baldızı ile zina yaparsa kadın mahkemeye başvurur. En iyimser tahminle 3 ay sonra mahkeme günü gelir. Erkek yaptım bir hata affedin kadın yollu idi, alkollu idim derse mahkeme uzayadabilir.
Ama diyelim ki boşanma gerçekleşti. Erkeğe ağır ceza verilmez. Bir miktar tazminat falan filan o kadar.

İslam dinine göre ise erkek baldızı ile zina yaparsa gerekli şartlarda oluşmuş ise ikisi de idam edilir. Kadın bekar ise ona sopa cezası verilir. Dolayısıyla boşanma davası diye bir şey söz konusu dahi olmaz.

Diyelim ki bazı şartlar tam olmadığından idam olmadı. Bu sefer de kadın mahkemeye gider. Boşama olur. Kadın zina etmiş olsa idi mahkemeye gerek kalmadan şahitler huzurunda 3 talakla boşama olabilirdi. Yani zina ile nikah bozulmamış olması zinayı asla aklamaz.

Yani aklı olan her anti islamcı da biliyordur ki zina islam dininde en büyük günahlardan biridir. İslamı zinaya bu kadar sert ceza verdiği için eleştirebilir. Ama iftira atarak Diyanet "baldız baldan tatlı diyerek fetva verdi." "Bu dindarların aklı fikri uçkurunda" diyerek iftira atmak onların ne kadar ahlak yoksunu olduğunu görmemiz açısından iyi oldu.

Mehmet KOYUNCU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.