Eğribel tüneli için geri sayım başladı

Eğribel tüneli için geri sayım başladı

Giresun’da kış aylarında büyük bir çileye dönen 2200 rakımlı Eğribel geçidi çile olmaktan çıkıyor.

Eğribel tünelinde artık sona gelindi. Tünelin bir tüpü aralık ayı sonuna kadar gidiş-geliş olarak ulaşıma açılacak. Tüp içerisinde devam eden asfalt çalışması da bitmek üzere. Asfaltlama çalışmasının ardından yapılacak olan havalandırma, aydınlatma, çizgi ve işaretleme çalışmalarının ardından tünelin yılbaşından önce araç trafiğine açılması bekleniyor. Diğer tüpte ise kazı ve altyapı çalışmalarının sona erdiği bildirildi.

Giresun-Dereli, Dereli-Şebinkarahisar karayolunun tamamlanması Eğribel tünelinin de ulaşıma açılmasının ardından İç Anadolu’ya açılan en kısa ve en ekonomik karayolu olan Giresun-Sivas karayolu daha kısa ve konforlu hale gelecek. Eğribel tüneli aynı zamanda Giresun il merkezi ile Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçeleri arasındaki mesafeyi kaldıracak.

“EN KISA VE EN EKONOMİK GÜZERGAH OLACAK”

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, il bazında Giresun’un özelde ise Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinin asırlık bir hayali olan Eğribel tünelinin hayalden gerçeğe dönmesi için artık gün saydıklarını ifade etti.

Tünel inşaatını ziyaret eden Başkan Yılancı, gidiş-geliş olarak inşa edilen tünelde bir tüpün Aralık ayı sonu itibariyle ulaşıma açılacak olmasının sevincini yaşadıklarını kaydetti.

Giresun merkezle Şebinkarahisar arasının tünelin ulaşıma açılmasıyla birlikte 120 kilometreden 89 kilometreye düşerek, mesafenin ise 45 dakikaya ineceğini belirten Yılancı, “Eğribel tünelini bir ile ilçeler arasındaki tünel olarak değerlendirmemek lazım. Bu yol tüm Karadeniz’i İç Anadolu’ya oradan da Akdeniz’e bağlaya en kısa ve ekonomik yollardan bir tanesi olacak. Tünelin tamamlanması ve diğer bağlantı yollarının yapılmasıyla birlikte hem Giresun ekonomisine hem de bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak en önemli güzergahlardan bir tanesi olacak. İnşallah en kısa zamanda diğer tüp ve devamında Pınarlar tüneli de tamamlanacaktır” dedi.

Belediye Başkanı Yılancı, Eğribel tünelinin yapılmasından dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, AK Parti Giresun Milletvekilleri, tüm emeği geçenlere, yüklenici firmaya ve tüm çalışanlarına bölge halkı adına teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.