ELSAN ELEKTRİK RAYLI SİSTEMLER İÇİN CER MOTORU GELİŞTİRDİ

ELSAN ELEKTRİK RAYLI SİSTEMLER İÇİN CER MOTORU GELİŞTİRDİ

Türkiye’nin ilk elektrik motorları üreticilerinden EMTAŞ A.Ş. tarafından 1964 yılında Ankara'da kurulan fabrika, 1967 yılında ELSAN Elektrik San. ve Tic. A.Ş.‘nin bünyesine katıldı.


Türkiye’nin ilk elektrik motorları üreticilerinden EMTAŞ A.Ş. tarafından 1964 yılında Ankara'da kurulan fabrika, 1967 yılında ELSAN Elektrik San. ve Tic. A.Ş.‘nin bünyesine katıldı. Başlangıçta sadece 18.5 kW’a kadar norm elektrik motorları üretebilen firma, sürekli büyüyüp gelişerek, bugün 400 kW’a kadar IEC norm motor ve buna ek olarak 12 temel çeşit motor ve alternatör, ayrıca müşterinin ihtiyacına göre özel amaçlı motorlar tasarlayarak imal eder duruma geldi.

Bu kapsamda Elsan Elektrik, Türkiye'nin ihtiyacı raylı ulaşım araçları çekiş sisteminin en önemli bileşenlerinden biri olan 125 kW Cer motorunu %100 yerli imkanlarla geliştirerek tüm testlerini uluslararası akredite bir laboratuvarda tamamlayarak belgelendirdi.
Geliştirilen Cer sistemi yerli metro araçlarımızda kullanılacaktır.

Elsan Elektrik firmamızı tebrik ediyor, Yerli ve milli marka ürünlerinin artarak devamını diliyoruz.
İlhami Pektaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.