FİTCH UYARDI! 3 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İFLASIN EŞİĞİNDE..

FİTCH UYARDI! 3 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İFLASIN EŞİĞİNDE..

Fitch’e göre CHP'li İstanbul, İzmir ve Antalya büyükşehir belediyeleri batabilir.

CHP'li 3 büyükşehir belediyesi iflas edebilir. İstanbul, İzmir ve Antalya'nın kötü yönetimi CHP'li belediyeleri borç batağına sürükledi. İçine düştüğü mali krizi aşmak için tasarruf etmek yerine her seferinde uluslararası finans kuruluşlarının kapısını çalarak döviz bazında borçlanmaya giden Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer ve Muhittin Böcek'e kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten sert uyarı geldi.

Operasyonel ortamın, özellikle de devam eden yüksek döviz oynaklığının, önemli ölçüde hedge edilmemiş borç pozisyonlarına sahip Türkiye'deki büyükşehir belediyelerinin borç sürdürülebilirliği üzerinde baskı oluşturabileceğini belirtti.

Fitch, yayımladığı raporda büyükşehir belediyelerinin operasyonel dengelerinin sağlam kalmasını beklediklerini ve en çok etkilenecek belediyelerin toplam ortalama borç stoklarının yüzde 77'si dövizden oluşan ve hedge edilmemiş olan İstanbul, İzmir ve Antalya olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.