Hadis alimi Prof. Dr. Raşit Küçük son yolculuğuna uğurlandı

Hadis alimi Prof. Dr. Raşit Küçük son yolculuğuna uğurlandı

Cenaze namazında, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kabine üyeleri ile Küçük’ün yakınları, talebeleri ve sevenleri saf tuttu.

Tedavi gördüğü hastanede 76 yaşında vefat eden Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu eski Başkanı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski Dekanı, İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) eski Başkanı ve hadis alimi Prof. Dr. Raşit Küçük’ün, İstanbul Fatih Camii’nde cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazında, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kabine üyeleri ile Küçük’ün yakınları, talebeleri ve sevenleri saf tuttu.

“Allah onun gibi hocaları milletimizden mahrum bırakmasın”

Kılınan cenaze namazının ardından bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Raşit Küçük’ü anlatmaya kelimelerin yetersiz kalacağını belirterek, şöyle konuştu:
“Raşit hocamız sadece bir hadis alimi değildi. Raşit hocamız aynı zamanda iyi bir öğretmendi, hocaydı. 1981 yılında Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü’nden İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’ne hoca olarak geldi. Biz henüz daha birinci sınıftaydık. O günden itibaren hocamız bizim için bir rehberdi, bir dert babasıydı. Öğrencinin sadece ona ders veren hocası değil aynı zamanda dertleriyle dertlenen, problemlerini çözen, nerede bir ihtiyaç var oraya koşan örnek bir hocaydı. Raşit hocamızın hem ilminden hem de dert babalığından istifade etmeyen öğrenci sayısı çok azdır. O yüzden onun gibi hocaları Cenab-ı Hak milletimizden mahrum bırakmasın inşallah.”

Başkan Erbaş, Küçük’ün Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yaptığı işler sebebiyle amel defterinin hep açık kalacağını kaydederek, “Diyanet İşleri Başkanlığında Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı yaptı. O zaman ki hizmetleri de unutulmaz ve vefatından kısa zaman öncesine kadar İSAM Başkanlığını yürüttü. 5 yıldır burada yapmış olduğu hizmetler unutulmaz.” dedi.

TBMM Başkanı Şentop: “İnsanlara ilmiyle ve haliyle etki eden yönleri vardı”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da merhuma Allah’tan rahmet dilerken, alimin ölümünün, alemin ölümü gibi olduğunu söyledi.

Küçük’ün iyi bir mürşit olduğunu belirten Şentop, “Kendisiyle muhatap olduğunuzda, yan yana geldiğinizde, yakınında olduğunuzda size sirayet eden bir hal vardı. Hocamızın bu bakımdan birçok kişinin hayatında sadece ilmiyle değil, haliyle de etki eden yönleri vardı.” diye konuştu.

Kendisinin de öğrencilik yıllarında Küçük’ün sohbetinden istifade etme imkanı bulduğunu dile getiren Şentop, “O tarihlerden beri muhabbetimiz devam etti. Son olarak da 15 gün kadar önce hastanede ziyaret etmiştim. O teslimiyet halini kendisinde her aşamada görüyordunuz. 1987’de tanıdığım haliyle vefatına yakın hali arasında hiçbir fark yoktu. Cenab-ı Hak hepimize bu şekilde bir hayat nasip etsin. İlmiyle amil olmayla, hal ehli olmayla vasıflanacağımız hayatlar nasip etsin. Hocamız bizim bu anlamda örneğimizdi. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Bütün dostlarına, milletimize de başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Raşit Küçük’ün cenazesi, Fatih Camisi haziresine defnedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.