Hasan Basri BOZKURT Kimdir

Hasan Basri BOZKURT Kimdir

Türk sanayisine büyük hizmetleri olan Hidromek'in kurucusu Sayın Hasan Basri Bozkurt’u aramızdan ayrılışının üçüncü yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

Türkiye’nin iş makinesi üreticisi olan HİDROMEK A.Ş.’nin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Bozkurt, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden 1971 yılında mezun oldu. Aynı okulda lisansüstü eğitimine devam ederek 1973 yılında Yüksek Makine Mühendisi oldu. Çalışma hayatına 1973 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü’nde Makine Mühendisi olarak başlayan Bozkurt, 4 yıl burada hizmet verdikten sonra 1978 yılında Karayolları teşkilatından ayrılarak Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı HİDROMEK’i kurdu.

Bugün sektörde 40 yılı aşkın tecrübesiyle, yaklaşık 2000 kişiye istihdam sağlayan HİDROMEK, dördü Ankara’da, biri İzmir’de, biri de Tayland’da olmak üzere altı üretim tesisinde kazıcı yükleyici, hidrolik ekskavatör, lastikli yükleyici, motor greyder ve toprak silindiri üretimi yapıyor. Yurt içinde ASO 1’inci OSB’de 1.400 dönümü aşkın sanayi parseli üzerinde HİDROMEK Üretim Üssü’nde üretimlerine devam eden HİDROMEK, Üretim Üssü’nde ilk olarak faaliyete geçen komponent fabrikasında daha önce ithal edilen şanzıman, aks, hidrolik redüktör ve hidrolik silindir gibi ana komponentleri büyük ölçüde kendi bünyesinde üretiyor.

Dünyada 6 kıtada 100’den fazla ülkede makineleri çalışan HİDROMEK, 80’den fazla ülkede bulunan yetkili bayileri ve yurt dışındaki 100’ü aşkın servis noktası ile müşterilerine yedek parça ve servis hizmetini hızlı bir şekilde sunuyor.

Türk sanayisine büyük hizmetleri olan Hidromek'in kurucusu Sayın Hasan Basri Bozkurt’u aramızdan ayrılışının üçüncü yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.