Her nefis ölümü tadacak...

Her nefis ölümü tadacak...

Artık havada savaşan pilot olmayacak, robotlar savaşacak" diyen ve hayatını İHA ile SİHA'lara vakfeden Milli Teknoloji hamlesi idealinin mimarlarından Makine Mühendisi Özdemir Bayraktar'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

"Artık havada savaşan pilot olmayacak, robotlar savaşacak" diyen ve hayatını İHA ile SİHA'lara vakfeden Milli Teknoloji hamlesi idealinin mimarlarından Makine Mühendisi Özdemir Bayraktar'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

"Etrafımızda çok yabancı ülkenin casusları var, bizi dikkatle izliyorlar" sözü de ona ait. Oğlu Selçuk Bayraktar, "Akıncı'nın tasarımı babama ait" demişti. Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, 19 Ekim 2021 tarihli yazısında onun için şu ifadelere yer veriyor: "Dik duruşlu, yürekli bir arkadaşımızdı. İnandıklarından ödün vermedi, baskılara ve 'hasır altı' tekliflere boyun eğmedi, helal kazancına haram sokmadı."

Rabbim Özdemir Bayraktar'ın taksiratını affetsin. Mekânı cennet, makâmı âlî olsun. 72 yaşında hayata gözlerini yuman Özdemir Bey, geride yerini dolduracak üç evlâd bıraktı.

Mustafa Balkan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.