Huğlu Milli Marka Tüfekler Konya’dan 50 Ülkeye İhraç Ediliyor

Huğlu Milli Marka Tüfekler Konya’dan 50 Ülkeye İhraç Ediliyor

HUĞLU, ürettiği tüfeklerin %80' ini başta ABD olmak üzere Fransa’dan, Norveç’e, Lübnan’dan, Botswana’ya, Şili’den, Filipinlere kadar 50 den fazla ülkeye ihraç etmenin haklı gururunu yaşıyor.

Bugün Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Huğlu mahallesinde 17.000 m2' si kapalı toplam 25.000 m2 alanda faaliyet gösteren HUĞLU, 548 üye ve 450 çalışanıyla yılda 50 bin adet ürettiği tüfeklerin %80' ini başta ABD olmak üzere Fransa’dan, Norveç’e, Lübnan’dan, Botswana’ya, Şili’den, Filipinlere kadar 50 den fazla ülkeye ihraç etmenin haklı gururunu yaşıyor.

Daha önce belde olan 2 bin 711 nüfuslu mahallede, 1962 yılında kurulan kooperatif sayesinde üreticilerin bir araya gelerek kurduğu kooperatifle; 12, 16, 20, 28 ve 36 kalibrelik, 51, 55, 66, 68, 71 ve 76 santimetre namlu uzunluğuna sahip “tek kırma”, “çifte”, “süperpoze”, “otomatik” ve “yarı otomatik” modelinde av tüfekleri imal ediliyor.

Türkiye’deki av tüfeği üretiminin yaklaşık yüzde 80’i Konya’da yapılıyor. 2017 yılında Huğlu ve Üzümlü bölgelerinden 50 milyon dolarlık ihracat yapıldı. İhracat her yıl artıyor. Yabancı avcıların bu bölgedeki firmaları tercih etmesindeki en önemli sebep el işçiliği ve kalite.

Milli Savunma Bakanlığından yivli av tüfeği üretimi iznini alan Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi, OVIS markalı yivli av tüfeği de üretmeye başladı. Bu tüfekler yakın zamanda Türk ordusunun envanterinde keskin nişancı tüfeği olarak da yerini alacak.

İşte tüm Türkiye'ye örnek bir kooperatif işletmesi. Tebrik ediyor, başarılı üretim ve ihracatın artarak devamını diliyoruz.

Dr. İlhami PEKTAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.