İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı

İki Aile Arasındaki Husumet Barışla Noktalandı

Muş’ta iki aile arasında yaşanan olay sonrası başlayan husumet, Devlet büyükleri, kanaat önderleri ve din adamlarının aracılık etmesi sonrası barışla noktalandı.

Bozbulut köyünde Şipal ve Erikli aileleri için Merkez Salih Muhlise Çağlayan camiinde düzenlenen barış töreni düzenlendi.

İl Müftüsü İbrahim Halil Demir’in duası ile başlayan barış törenine Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Ak Parti Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Yanılmaz, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, kanaat önderleri ve din adamları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen törene katılan Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, burada yapmış olduğu konuşmasında birlik ve kardeşlik mesajı vererek: “Bugün buraya hayırlı bir iş için Cuma Namaz sonrasında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu mübarek aylarda Allah’ın sevmediği küslüğü bitiriyoruz. 2 yıldır bizi yoran ve üzen bir hadiseydi. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

Belediye Başkanı Feyat Asya ise yapmış olduğu konuşmada, barışın kavgadan hayırlı bir iş olduğunun tescillendiğini belirterek; “Geçen yıl şehrimizde bu tür güzelliklere şahitlik ettik. İlimizdeki farklı köylerde örneklik teşkil etmek suretiyle Peygamber efendimizin ayaklar altına aldığı cahiliye adetini onlar da ayaklar altına alarak kan davasına dönüştürmeden husumetlerini barışla sonlandırdılar. Bu barış geleneğimizin sürdürülebilmesi için çaba sarf eden bütün büyüklerimizi vefat edenleri rahmetle anıyor, hayatta olanlara da hayırlı uzun ömürler diliyorum.

Ak Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek ise konuşmasında şunları dile getirdi: “Bozbulut köyümüzdeki Erikli ve Şipal aileleri uzun yıllardır birlikte yaşıyorlar. Aralarındaki olayın vuku bulduğu günden bu güne kadar çok kişi emek verdi. Ama en nihayetinde bu iki ailemiz gayret gösterdi. Bugün barış için bir araya geldik. Allah husumetlerin tekrarını değil, barışı nasip etsin. Bu barışın sağlanmasında devlet büyüklerimiz, Ak Parti Bursa Milletvekilimiz Muhammed Müfit Aydın Beye, AK Parti MKYK Üyemiz Mücahit Yanılmaz, Orhan Uzuner ağabeyime, güvenlik güçlerimiz, belediye başkanımız ve kanaat önderlerimize teşekkür ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.