Irak'ta Sadr Hareketi’nin liderinden ağır sözler: Ey cahiller!

Irak'ta Sadr Hareketi’nin liderinden ağır sözler: Ey cahiller!

Irak'ta Sadr Hareketi’nin lideri Mukteda Es Sadr, Bağdat'ta 18 Türk işçinin kaçırılmasını sert bir dille eleştirdi.Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sadr, "Bu alçakça saldırı insaniyet ve İslam'ı sevenler tarafından kabul edilemez" diyerek, eylemciler.

 Irak'ta Sadr Hareketi’nin lideri Mukteda Es Sadr, Bağdat'ta 18 Türk işçinin kaçırılmasını sert bir dille eleştirdi.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sadr, "Bu alçakça saldırı insaniyet ve İslam'ı sevenler tarafından kabul edilemez" diyerek, eylemcilerden işçileri serbest bırakmalarını istedi.

 

Dün yayımlanan videoda maskeli adamların arkasında yazan “Emret ya Hüseyin” yazısına da atıf yapan Sadr, "Hüseyin sizin IŞİD türü eylem ve davranışlarınızdan berîdir" ifadelerini kullandı.


Hükümet güçlerine, Türk rehinelerin serbest bırakılmasını hemen sağlamaları çağrısında bulunan Sadr, bunun için kendilerinin de hükümetle işbirliği yapacaklarını ifade etti. 


Mukteda Es Sadr, “Komşu ülke Türkiye ile bir anlaşmazlık var diye ülkeyi yeniden imar çalışmalarına katılarak hayatını kazanmaya çalışan masum işçilerin kaçırılmasının doğru olmadığını” vurguladı.

 

Sadr, kendilerine “ölüm mangası” diyen gruba "Masum işçileri kaçıracağınıza, öfkenizi işgalciler ve işbirlikçilerine yöneltin ey cahiller!" diye seslendi.

 

Irak Şiileri’nin dini lideri Ayetullah Ali Sistani de işçilerin serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu. (Ajanslar)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.