İTALYA’DA GÖRDÜ, NİĞDE’DE HAYATA GEÇİRDİ ŞİMDİ DÜNYA’YA İHRAÇ EDİYOR

İTALYA’DA GÖRDÜ, NİĞDE’DE HAYATA GEÇİRDİ ŞİMDİ DÜNYA’YA İHRAÇ EDİYOR

Niğde’de yaşayan Burak Akbulut, Erasmus programıyla gittiği İtalya’da kurutulmuş ve dondurulmuş meyve ve sebzeye ilgiyi fark etti.

Niğde’de yaşayan Burak Akbulut, Erasmus programıyla gittiği İtalya’da kurutulmuş ve dondurulmuş meyve ve sebzeye ilgiyi fark etti. Döndüğünde ise Niğde’de fabrika kurdu. Kuruttuğu 30’a yakın meyve ve sebze çeşidini yurt içi ve dışına gönderiyor.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinden mezun olan Akbulut, okuduğu dönemde Erasmus programıyla gittiği İtalya’da, kurutulmuş ve dondurulmuş meyve ve sebzeye ilgi olduğunu görerek, Türkiye’de bu alanda çalışmayı planladı.

Mezun olduktan sonra hazırladığı projeyle Tarım ve Orman Bakanlığına başvuran Akbulut, Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde meyve ve sebze kurutma tesisini yaklaşık 2 yıl önce hayata geçirdi.

1,5 milyon TL’si Tarım ve Orman Bakanlığından hibe olmak üzere 8 bin metrekare alan üzerinde yaklaşık 7,5 milyon liralık bir yatırımla, kavun, karpuz, domates, elma, pancar, siyah havuç, portakal, limon, nar, muz, çilek gibi 30 çeşit meyve ve sebzenin kurutmasını, cipsini ve öğütmesini yapan genç girişimcimiz 50 kişiye istihdam sağlıyor.

Tesiste yıllık 2 bin ton yaş meyve ve sebze işleyen genç girişimci 200 tonluk kurutulmuş ürün kapasitesini 800 tona çıkarmayı ve Almanya, Fransa, İngiltere ve ABD’ye ihracatını artırmayı hedefliyor.

Genç girişimcimizi tebrik ediyor, iş kurmak isteyen tüm gençlerimize örnek olmasını diliyoruz.

İlhami PEKTAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.