Kırtasiyelerde okul alışverişi hareketliliği başladı

Kırtasiyelerde okul alışverişi hareketliliği başladı

Kurban bayramı tatili dolayısıyla 14 Eylül tarihinden 28 Eylül tarihine ertelenen okulların açılışı öncesi kırtasiye alışverişlerinde yoğunluk başladı.

Yeni eğitim öğretim yılının yarın başlayacak olmasından dolayı okul araç gereçleri satan kırtasiyelerde de hazırlıklar başladı. Okulların yarın açılacak olmasından dolayı bayram günü açmak zorunda kalan kırtasiyecilerde okul alışverişi hareketliliği başladı.

2015-2016 eğitim öğretim dönemi 28 Eylül pazartesi günü başlıyor. Hem bayram hem okul hareketliğinin yaşandığı kırtasiyelerde vatandaşlar çocuklarının okul ihtiyacını karşılamak için bayram günü okul alışverişine çıktı.

Okulların yarın açılacak olması sebebiyle kırtasiye ürünlerine yoğun talep olduğunu belirten kırtasiyeciler, okulların bayram sonrasına ertelenmesinden dolayı ödemelerinde yaşadığı zor günleri bu günden itibaren başlayan alışveriş hareketliliği ile kapatmayı hedeflediklerini söylediler.

Özellikle yeni okula gidecek olan birinci sınıf ve anaokuluna başlayacak olan öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarına ve okul çantaları ile beslenme çantalarına yoğun ilgi gösterildiğini belirten Kırtasiyeci Kadir Yulaflı, okul sezonuna hazır olduklarını ve büyük bir yoğunluk ile yeni eğitim öğretim hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

Okulların bayram sonrasına ertelenmesinden dolayı yoğunluk yaşadıklarını ifade eden Yulaflı, “Eğer okullar 14 Eylül’de açılmış olup ertelenmeseydi, şuan ürünlerimizin çoğunluğunu tüketmiş olurduk.” dedi.

Okulların Kurban bayramı sonrasına ertelenmesinden dolayı ödemelerinde sıkıntı yaşadıklarını belirten Yulaflı, “Okulların bayram sonrasına ertelenmesi bizi oldukça sıkıntıya soktu. Bizlerde kırtasiyeciler olarak ödemelerimizi ertelemek zorunda kaldık.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşları kanserojen madde içeren okul ürünlerine karşı da uyaran Yulaflı, “Zaten bu tür ürünler piyasadan kaldırıldı. Şuan ürünlerimiz hep kaliteli ve ucuz. Vatandaşlarımız yine de ucuz diye kalitesiz kırtasiye ürünlerini almak yerine hem kaliteli ve ucuz ürünleri tercih etsinler.” şeklinde konuştu.(İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.