KONYA’DA İŞ ADAMLARI 500 BİN LİRALIK VERESİYE DEFTERİ SATIN ALDI, YÜZLER GÜLDÜ

KONYA’DA İŞ ADAMLARI 500 BİN LİRALIK VERESİYE DEFTERİ SATIN ALDI, YÜZLER GÜLDÜ

MÜSİAD Konya Şubesi üyeleri, Osmanlı döneminden gelen “Zimem defteri” geleneğini sürdürdü. Konya’da 100’e yakın bakkal gezen üyeler, veresiye defterlerini satın alarak vatandaşların 500 bin liralık borçlarını sildirdi.

MÜSİAD Konya Şubesi üyeleri, Osmanlı döneminden gelen “Zimem defteri” geleneğini sürdürdü. Konya’da 100’e yakın bakkal gezen üyeler, veresiye defterlerini satın alarak vatandaşların 500 bin liralık borçlarını sildirdi.

Osmanlı döneminde esnaftan veresiye defterinin satın alınarak ihtiyaç sahibi kişilere yardım olarak bilinen “Zimem Defteri” geleneği Konya’da yaşatıldı.

Kent genelinde 100’e yakın bakkal gezen MÜSİAD Konya Şubesi üyeleri, veresiye defterlerini satın alarak vatandaşların 500 bin liralık borçlarını sildirdi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, "Zimem Defteri" uygulamasının üyelerinden büyük ilgi gördüğünü ve gelecek nesillere aktarmanın bilinciyle hareket ettiklerini belirterek “Uygulama, büyük bir ihtiyacı karşılamakla birlikte, ecdadın miras bıraktığı adalet ve hakkaniyeti, gelecek nesillere aktarabilme noktasında da önemli bir adım oldu. Ramazanın başından itibaren bu yılda büyük bir heyecanla başlattığımız bu uygulamada 500 bin liralık maddi desteklerle, Konya’nın çeşitli ilçelerinde yönetim kurulu üyelerimiz tek tek gezerek çok büyük bir hassasiyetle ve detaylı araştırmalarla 100’e yakın bakkal ziyaretiyle ihtiyaç sahibi ve borçlunun hesapları kapattı. MÜSİAD Konya olarak bizler, kazancımızı bölüşmeyi ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize elimizden geldiğince yardım etmeyi kendimize görev edinmiş bir yapıyız.” dedi.

“SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL GÖRMEYECEK”

Uygulamayı özel kılan noktalardan biri, 'Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek.' hadisine sadakatle, borçlu ile borcu ödeyen kişinin birbirlerini görmemeleri, bilmemeleri oluyor." ifadesini kullanan Başkan Kağnıcı sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyen bir peygamberin ümmeti olarak, bu geleneğin sürdürülerek daha geniş kitlelere ulaşmasını son derece önemsiyoruz”

“DERNEK MİSYONUNUN BİR PARÇASI OLARAK GÖRÜYORUZ”

MÜSİAD’ın üyeleri arasında sosyal yardımlaşmayı teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “Zimem Defteri” uygulamasını dernek misyonunun bir parçası olarak gördüklerini dile getiren Başkan Hilmi Kağnıcı, “MÜSİAD Konya’nın Ahilik vizyonuyla yön vermesi, birlikte çalışmayı yüceltmesi, ekip ruhuyla hareket ederek birliğin, dayanışmanın ve gelişmişliğin kökleşmesine vesile olması bizi mutlu ediyor. Üyelerimiz arasındaki yardımlaşma ve dayanışma kültürünü kurumsal bir yapıya dönüştürmek düşüncesi ile inşa edilen bir misyon ile hareket etmesi köklerine ve değerlerine sıkı sıkıya bağlılığının bir nişanesi oluyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.