Konya'da Oruç Reis Evleri'nde kuralar çekildi! İşte sonuçlar

Konya'da Oruç Reis Evleri'nde kuralar çekildi! İşte sonuçlar

Meram Belediyesi’nin başlattığı ‘Büyük Konut Hamlesi’nin son halkası Oruç Reis Evleri’nde hak sahipleri, noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi. Sadece Meram’da ikamet edenlerin katılabildiği kura, belediyenin YouTube kanalından canlı yayınlandı.

Meram Belediyesi’nin başlattığı ‘Büyük Konut Hamlesi’nin son halkası olan Oruç Reis Evleri’nde kura heyecanı yaşandı. Sadece Meram’da ikamet edenlerin ve her ikametten de bir kişinin katılabildiği kuralar, noter huzurunda çekildi ve belediyenin youtube kanalından canlı yayınlandı.

BAŞKAN KAVUŞ; “HER KOOPERATİFİMİZ DEĞİŞEN, DÖNÜŞEN VE YENİLENEN MERAM’IN YÜZ AKI OLDU”

Kura çekimi öncesinde açıklamalarda bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Meram’ın tarihindeki en kapsamlı ve en yoğun değişim ve dönüşümünü yaşadığının altını çizerek, “Şükürler olsun ki bu süreci başlatmak, büyütmek ve yürütmek bizlere nasip oldu. İnşallah projeler tamamlandığında ev sahibi olanların yüzlerindeki mutlulukları görmek de nasip olur” diye konuştu.

Meram Belediyesi’nin başlattığı Büyük Konut Hamlesi’nin öneminin ve değerinin, tüm dünyanın bugün içinde bulunduğu durum nedeniyle daha iyi anlaşıldığına vurgu yapan Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Tüm dünya bir krizin içinden geçiyor. Bu krizin yansıması olarak her geçen gün artan konut açığı ile karşı karşıya kaldık. Ama belediyemizin konut hamlesi sayesinde bu negatif durum Meram için bir umuda dönüştü. Bu umudun semeresini de öncelikle başvuru sayıları ile alıyoruz. Her bir kooperatifimiz başvuru rekorları kırdı. Her bir kooperatif, değişen, dönüşen ve yenilenen Meram’ın yüz akı oldu. Meram’da her bir ikametgahtan yalnız tek bir kişinin başvurabildiği Oruç Reis Evleri’nin başvuru sayısı bile 14 bin 202 oldu. Bu başvuru sayısı, bizlerin sorumluluğunu bir kat daha artırıyor. Öte yandan, Meram Belediyesi’nin öncülük ettiği Büyük Konut Hamlesi, Oruç Reis Evleri ile birlikte 6 bin 569 konuta ulaştı. 350 bin nüfuslu bir ilçemizin onda birinden fazlasını yakından ilgilendiren, onların hayatına en güzel şekilde dokunduğumuzun da kanıtıdır bu sayı. Aymanas, Aksinne, Uluırmak, Turgutreis, Fahrünnisa ve Piri Reis’ten sonra Büyük Konut Hamlemizin, 7. halkası olan Oruç Reis Evleri’mizin kura çekimleri, şehrimize, ilçemize ve kurada ismi çıkanlara hayırlı olsun.”

Oruç Reis Evleri hakkında;

Meram Belediyesi öncülüğünde kurulan Oruç Reis Evleri, toplam 1150 daire ile Konya’nın en büyük konut projelerinden birisi olacak. 74.289 m2 arsa alanına sahip olan ve Zemin+7 ve Zemin+5 olmak üzere toplam 19 adet blok olacak. Her daireye 1 adet kapalı otopark alanı ayrıldı. 39 bin 500 m² ayrılan sosyal yaşam alanı içinde yürüyüş yolları, her yaşa uygun spor alanları, çocuk oyun alanları ve geniş yeşil alanları bulunuyor.

Hak sahiplerine güven ve huzur içinde bir yaşam sunacak olan Oruç Reis Evleri bölgenin ticaret hayatına da önemli katkıda bulunacak. 7.150 m2 alanda inşa edilecek cadde üstü dükkanlar ile hem site sakinleri ihtiyaçlarını yakın konumdaki işyerlerinden karşılayabilecek hem de bölgesindeki ticari hayata yeni bir soluk kazandıracak.

ORUÇ REİS EVLERİ KOOPERATİFİ ASİL VE YEDEK KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.