Malatyalı STK’lardan DBPli Belediyeye karikatür tepkisi

Malatyalı STK’lardan DBPli Belediyeye karikatür tepkisi

Malatya’ da İslami Sivil Toplum Kuruluşlarından, Diyarbakır da Yenişehir Belediyesi tarafından bilboardlara asılan Peygamber Efendimize (sav) hakaret içerikli çirkin karikatürden dolayı kınama geldi.

Malatya’ da İslami Sivil Toplum Kuruluşlarından, Diyarbakır da Yenişehir Belediyesi tarafından bilboardlara asılan Peygamber Efendimize (sav) hakaret içerikli çirkin karikatürden dolayı kınama geldi. 
 

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesinin billboardlara Peygamber Efendimize hakaret içerikli karikatür asmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Malatya Toplum Gönüllüleri Derneği Başkanı  Mehmet Doğan yaptığı açıklamada, “Peygambere (sav) yapılan saldırıyı kınıyoruz. Hakaret, aklı yerinde olmayan cahili insanların tavrıdır. Ahlaktan, edepten, saygıdan anlayan  insanlar, hiçbir zaman hiçbir konuda hakarette bulunamaz.  Diyarbakır’da yapılan bu saldırı batının içimizdeki provokasyonlarından biridir. Müslümanlar bu konuda tepkisiz kalmaması lazımdır. İslam’ın doğuşundan bu güne  saldırlar devam etmektedir.  Ancak güneş nasıl balçıkla sıvanmaz ise, Efendimizin  (sav) nuru da söndürülemeyecektir. Biz yine de hidayetten yana olalım. Allah hidayet versin diyelim. Vermiyorsa kahrı perişan etsin.” niyazında bulundu.

Konuyla ilgili Malatya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği başkanı Ömer Derin ise yaptığı açıklama da, “ Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Müslümanların hassasiyeti sınanıyor. İsrail, Küdüse saldırarak nasıl Müslümanların tavrını sınıyorsa, ülkemizde de Allah Resulüne saldırılar yapılarak Müslümanların tavrı sınanıyor. Bu karikatür bilinçli bir eylem olup, saldırının Peygamber Efendimize ve Müslümanlara karşı olduğu apaçık bellidir. Bu saldırıların sebebi Müslümanların sabrını ölçmektir. Biz onları hassasiyetlerine saldırmıyorsak, onların da bizim hassasiyetlerimize saldırmaya hakkı yoktur. Bu konuda sabrımızı zorlamasınlar ve de kırmızı çizgilerimizi aşmasınlar. Saldırgan taraf değiliz ama, saldırıyı da kabul etmeyiz.” şeklinde konuştu. 

Memur Sen Malatya il Başkanı Kerem Yıldırım ise konuşmasında, “Doğu ve Güneydoğuda marksist ateist yapılanma, sanki İslam’da yanlış varmış gibi kendi büyük hatalarını görmezden gelmektedir. Böyle insanlar kendilerine dönüp bakmalıdır. Genç kızların dağlara kaçırılarak nasıl kirli işlerinde kullanıldığı biliniyor. Bu nedenle Müslüman kardeşlerimizin bu saldırılar karşısında tepkisini göstermelidir. Bu konuyu gündeme getirmek için elimizden geleni yapmalıyız. İnanan insanlar gündemi belirlemeli ki, şer odaklarına gündem belirlemek kalmasın. Duyarlılığımızı sürekli belirtmeliyiz. Bu konuda geç kalmamalı ve sesimizi olabildiğince yükseltmeliyiz.” sözlerine yer verdi. Öte yandan Malatya ve ilçelerinde faaliyet yürüten İslami Sivil Toplum Kuruluşları, yaptıkları basın açıklamasıyla İslam’ın mukaddesatlarına yönelik gerçekleşen bu hakaretin çok büyük bir provokasyon olduğuna dikkat çekiler.

Öte yandan Malatya’da 40’tan fazla Sivil Toplum Kuruluşunun oluşturduğu Malatya Sivil Toplum Platformu, Diyarbakır’da DBPli Belediyenin bilboardlara astığı Hz. Peygambere hakaret içerikli karikatüre, yaptığı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Bir Sen Malatya Şubesi Başkanı Kerem Yıldırım: “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde belki de telafi olmayacak çok büyük bir provokasyona imza attı.  Hatırlanacağı üzere, 2006 yılında Danimarka’da bir gazete tarafından Hz. Muhammed’e (sav) yönelik hakaret içerikli karikatür yayınlanmış, bu İslam ümmetinde büyük bir infiale sebep olmuş ve bu alçaklığa en büyük tepki de Müslüman Kürt halkı tarafından Diyarbakır’da gösterilmiştir Karikatürlerin asılmasını onaylayan yetki sahipleri  istifa etmeli ve söz konusu partiyle belediye yetkilileri, kamuoyu önünde özür beyan etmelidir. Sorumlular kamuoyu önünde hesap vermelidir.” dedi. 

Toplumun vicdanına ağır hasar veren bu eylemin, iki satırlık bir özürle telafi edilemeyeceğini belirten Yıldırım: “Hangi amaçla ve niyetle yapılırsa yapılsın, bunun izahı ve hoş görülmesi mümkün değildir. İşine geldiğinde emekli müftüyü, işine geldiğinde bir eş cinseli aday göstermekten imtina etmeyen bu saygısız anlayışı kınıyor; bu özensiz ve dikkatsiz çalışmanın, toplumun vicdanına verdiği ağır hasarı baştan savma bir açıklama ile telafi edemeyeceklerini bilmelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı..  (M. Ali Batı-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.