MARDİN Midyat Devlet Hastanesinde bir ilk yaşandı

MARDİN Midyat Devlet Hastanesinde bir ilk yaşandı

Mardin’in Midyat İlçesi Devlet Hastanesinde, Üroloji servisinde ilk defa Laparoskopik Nefrektomi (kapalı ameliyat) yöntemi ile böbrek ameliyatı yapıldı.

Mardin’in Midyat İlçesi Devlet Hastanesinde, Üroloji servisinde ilk defa Laparoskopik Nefrektomi (kapalı ameliyat) yöntemi ile böbrek ameliyatı yapıldı.
 

Midyat Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı  Opr.Dr. Ömer Koraş  tarafından bu yöntemle ilk ameliyat  sağ böbreği iflas eden 15 yaşındaki Ahmet Akgül adlı lise öğrencisine yapıldı.

Başarılı geçen ameliyat sonrası açıklamalarda bulunan Koraş, “ Karnının sağ tarafındaki ağrı şikayetiyle servisimize  başvuran genç  hastamızın tetkiklerinden sonra, sağ böbreğinin tamamen iflas ettiğini tespit ettik. Şişmiş ve içinde herhangi bir taş bulgusuna rastlamadığımız böbreğin kapalı ameliyat yöntemiyle  alınmasına karar verdik. Normal şartlarda daha kapsamlı hastanelerde yapılabilen  bu ameliyatı,  ilk defa hastanemizde başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Hastamızın durumu  şu an gayet iyi ve  ameliyatı yaptığımızın ikinci günündeyiz. Hastamızı gün içinde taburcu etmeyi düşünüyoruz. İki gün içinde de  normal hayatını sürdürebilecek. Bu ameliyatın avantajları estetik açıdan iz bırakmaması ve hastanın çabuk ayağa kalkmasıdır. Bu durumdaki hastalarımıza emsal olabilecek bir yöntem. İsteyen böbrek hastalarımızın hepsine bunu uygulayabiliriz.” dedi.
 
Bu ameliyatın  bölgede sadece Diyarbakır Dicle Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültelerinde  yapıldığını söyleyen Dr. Koraş sözlerine devamla,” Bu tarz  ameliyatla Genel Cerrah  safra kesesini, kadın doğumcular da rahmi alabiliyor. Biz de üroloji servisi olarak ilk defa bu yöntemle böbrek alma ameliyatını başarılı bir şekilde  gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

Böbreği alınan genç Ahmet Akgül ise  durumunun iyi olduğunu belirterek, ameliyatının  başarılı geçmesinden dolayı memnun olduğunu  ve bir böbreğinin alınmasına rağmen sağlığına kavuştuğunu söyledi. (Süleyman Tunç- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.