Paket Kurbanından ya da Market Kurbanından uzak duralım.

Paket Kurbanından ya da Market Kurbanından uzak duralım.

Kurban ibadetinde esas alan etin az olması, çok olması, kurbanın büyükbaş olması ya da küçükbaş olması değildir. Esas olan takvadır.

Allah teâlâ şöyle buyurmuştur: Onun ne eti ne de kanı Allah'a ulaşmaz. Ancak sizin takvanız ulaşır. Hac Sûresi

Market isimleri vermeye gerek yok. Bunun hangisi olursa olsun birçok sakıncalar taşımaktadır. Bu sakıncaların bazıları şunlardır:

1- Market kurbanları büyükbaş olunca ortaklarınızın Müslüman olup olmadığını bilemezsiniz. Kimin hangi niyetle ortağınız olduğunu da bilemezsiniz. Hanefi mezhebine göre ortaklardan biri et niyeti ile büyükbaşa ortak olursa, diğerlerinin de kurban ibadeti yerine gelmez.

2- Kurbanı kesen kişinin İslami usullere göre kesip kesmediğini, kurban ibadetinin şartlarına göre kesip kesmediğini bilemezsiniz.

3- Verdiğiniz paranın karşılığında et alıp almadığınızı bilemezsiniz.

4- Kurbanın deri ve sakatat kısmının nerelere bağışlandığını bilemezsiniz.

5- İçki ve domuz eti satmakla nam salmış bir marketin, kurban ibadetinde ne kadar hassas olacağından yana şüphe duymalısınız.

6- Başörtülü kasiyer çalıştırmayan ve dini hiçbir hassasiyeti olmayan bir firmaya kurban vekaleti vermek tam bir akıl tutulmasıdır.

7- Kurban bir ibadettir. Sırtınızı en iyi siz kaşırsınız. İbadetinizi pizza siparişi verir gibi yapmayın.

8- Kurban, et almak değildir. Şu kadar kilo aralığı garantili diye yapılan reklamlardan uzak durun. Bunu yapmakla et reyonundan et almak arasında fark yoktur.

Bu ve benzeri sakıncalardan dolayı paket kurbanından uzak durmanızı tavsiye ederim.

Murat Padak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.