Rengarenk domates üretti, iki kat kazandı

Rengarenk domates üretti, iki kat kazandı

Mersin’de turizm sezonunu gözeterek serasının 3 dönümünde sarıdan turuncuya, kahverengiden pembeye 8 çeşit domates yetiştiren üretici İlker Gezer, talebi karışlamakta zorlanıyor..

Rengarenk domates üretti, iki kat kazandı
Mersin’de turizm sezonunu gözeterek serasının 3 dönümünde sarıdan turuncuya, kahverengiden pembeye 8 çeşit domates yetiştiren üretici İlker Gezer, talebi karışlamakta zorlanırken klasik ürünlere göre iki kat fazla kazanmaya başladı.

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Hüsametli Mahallesinde 838 rakımda eşi Kadriye Gezer ile domates yetiştiren İlker Gezer, bu yıl turizmcilerin talebi domates çeşitlerini de göz önüne alarak serasının 3 dönümüne farklı aroma ve görünümlü rengarenk 8 çeşit domates yetiştirdi.

Ürünleri hasat etmeye başlayan Gezer, turizm bölgelerinden gelen taleple iki kat kazanmaya başladı.

Normal domates 8-10 TL’ye satılırken, çeşit çeşit domateslerin 20 ile 25 TL arasında alıcı bulduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.