Rize'de yeni hastane yeri

Rize'de yeni hastane yeri

Rize'de yeni hastane yapımının 2020 yatırım programına alındığını memnunlukla öğrendim.Ancak iki yıldır bütün aramalara rağmen hastanede aranacak özelliklere uygun yer bulunamamıştır.

Rize'de yeni hastane yapımının 2020 yatırım programına alındığını memnunlukla öğrendim.Ancak iki yıldır bütün aramalara rağmen hastanede aranacak özelliklere uygun yer bulunamamıştır.

"Rizeli bir mühendis olarak olması gereken kriterler nelerdir,bu konuda düşüncelerimi hemşerilerim ve yetkililerle paylaşmak istiyorum.

1-Aranan arazi yapısı hastaneye uygun,bu kapasitedeki hastaneye en az 250-300 dönüm olması gerektiği yetkililerce ifade edilmektedir.

2-Tespit edilecek yerin denizden ve havadan gelebilecek ambulansların en kısa zamanda hastaneye ulaşabilmesi için iller arası transit yoluna yakın bir yer tespit edilmelidir.

3-Bu yerin RİZE RECEP TAYYİP ERDOĞAN Üniversitesi Tıp fakültesi hocalarından istifadesi için,tıp fakültesine mutlaka yakın olmalıdır

4-Kış aylarında hasta ulaşımı aksamaması için yol standardının uygun olmasıdır, sakıncaları bugünkü araştırma hastanesi'nin yolunda görülmektedir.

5-Yıldan yıla artan hasta yoğunluğunu karşılayacak ilave tesislerin yapımı için uygun olmalıdır.

6-Maliyet açısından Rize havaalanının dolgusunda beher m2 maliyeti ile arazide yapılacak kamulaştırma,harfiyat,zemin ıslahı,alt yapı ve tesislerin maliyetini mukayese ettiğimizde deniz dolgusu lehine,net bir fark görülmektedir.

Şahsım olarak en uygun alanın,deniz dolgusu olduğu kanaatindeyim.Deniz dolgusunu sakıncalı görenler için bugünün tekniği ile herhangi bir sakıncasının olmayacağı kanaatindeyim.

(Rize Artvin havaalanı ve Tesisleri, Giresun Ordu Havaalanı ve Tesisleri, Trabzon Akyazı 850 dönüm dolgu alanında Şenol Güneş Spor Kompleksi,alışveriş merkezi)
Bu teklif için emsal örneklerimizdir.

Gereğini Sayın yetkililerimiz ve çok değerli hemşerilerimize arz ediyorum."

Ahmet Kabil Rize (eski) Milletvekili

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.