TSK : Hava ve kara birliklerimiz teyakkuza geçti

TSK : Hava ve kara birliklerimiz teyakkuza geçti

CNNTürk'ün haberine göre İşte Rusya'nın bu önlem paketi sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri de tüm kara ve hava birliklerine teyakkuz emri verdi. Yani tüm birlikler ikaz edildi, hassasiyet en üst seviyeye çıkarıldı...

TEYAKKUZ EMRİ VERİLDİ

CNNTürk'ün haberine göre İşte Rusya'nın bu önlem paketi sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri de tüm kara ve hava birliklerine teyakkuz emri verdi. Yani tüm birlikler ikaz edildi, hassasiyet en üst seviyeye  çıkarıldı.
 
Rus yetkililerin son iki ay içinde 5 kez sınır ihlali konusunda uyarıldığı öğrenilmişti. Bu görüşmelerde Ruslar iki ülkenin karargahları arasında direk telefon hattı istemişti. Rusya'nın bu önlem paketinin açıklamasının ardından çalışmaları tamamlanmak üzere olan telefon hattı kurulamayacak.

SINIRA OBÜS SEVKİYATI

Türkmenlerin yaşadığı Kızıldağ bölgesi ve çevresine Rusya ve Esed güçlerinin günler süren hava saldırıları yerini havan topu atışlarına bıraktı. Esed rejiminin kontrolündeki Keseb’den atılan toplar, sabah saatlerinden bu yana Türkmenlerin yaşadığı bölgeleri vuruyor. Patlamaların sebep olduğu dumanlar sınırın Türkiye tarafındaki Yayladağı’ndan da çıplak gözle görülüyor.
sinira-obus-sevkiyati.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.