TÜMOSAN 10 Yıl Boyunca Türk Donanmasına Motor Üretecek

TÜMOSAN 10 Yıl Boyunca Türk Donanmasına Motor Üretecek

Türkiye'nin yerli ve milli ilk dizel motor üreticisi TÜMOSAN ile Milli Savunma Bakanlığı Tersaneler Genel Müdürlüğü Gölcük Tersanesi Komutanlığı arasında stratejik iş birliği anlaşması imzalandı.

Türkiye'nin yerli ve milli ilk dizel motor üreticisi TÜMOSAN ile Milli Savunma Bakanlığı Tersaneler Genel Müdürlüğü Gölcük Tersanesi Komutanlığı arasında stratejik iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşma kapsamında TÜMOSAN, Türk donanmasına 10 yıl boyunca motor üretecek.

Geçen yıl TÜMOSAN'ın geliştirdiği 2 adet dizel marin motor Gölcük Tersanesinde test edilmişti. Yapılan test, muayene, değerlendirme ve kabul faaliyetleri neticesinde MSB Tersaneler Genel Müdürlüğü Gölcük Tersanesi Komutanlığı ile TÜMOSAN arasında 10 yıllık stratejik işbirliği anlaşması imzalandı.

Proje kapsamında MSB tersaneler müdürlüğüne ihtiyaçlar doğrultusunda 75 beygir gücünden 550 beygir gücüne kadar motor üretilecek.

TÜMOSAN firmamızı tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz.

İlhami PEKTAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.