Türk Silahlı Kuvvetlerine Milli Marka Korkut Teslimatları Devam Ediyor

Türk Silahlı Kuvvetlerine Milli Marka Korkut Teslimatları Devam Ediyor

KORKUT Kundağı Motorlu Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi, hareketli unsurlar ile mekanize birliklerin hava savunmasını etkin şekilde gerçekleştirmek üzere ASELSAN ana yükleniciliğinde tamamen milli imkanlarla geliştirilen bir proje.

KORKUT Kundağı Motorlu Namlulu Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi, hareketli unsurlar ile mekanize birliklerin hava savunmasını etkin şekilde gerçekleştirmek üzere ASELSAN ana yükleniciliğinde tamamen milli imkanlarla geliştirilen bir proje. FNSS ise bu projede alt yüklenici olarak paletli taşıyıcı platformunu üretiyor.

KORKUT ve 35 mm Parçacıklı Mühimmat “ATOM” ile birlikte ülkemiz dünyada az sayıda ülkenin sahip olduğu bir yeteneğe milli olarak sahip oldu.

KORKUT Seri Üretim Sözleşmesi SSB ile ASELSAN arasında 2016 tarihinde imzalandı. KORKUT sistemlerinin seri üretimi kapsamındaki ilk teslimat Mart 2019’da yapıldı. Son teslimatlarla birlikte toplamda 13 adet KORKUT Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi TSK’ya teslim edildi.

Aselsan'ı ve tüm emeği geçenleri tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

İlhami PEKTAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.