Türkiye saç ekiminden 2018 yılında 1 milyar USD kazanç sağladı

Türkiye saç ekiminden 2018 yılında 1 milyar USD kazanç sağladı

Dünyada kaliteli sağlık hizmetini uygun fiyata sunarak önemli bir boşluğu dolduran Türkiye, bugün dünyada sağlık turizminde dünyada ilk 5'te yer alan bir ülke.

Dünyada kaliteli sağlık hizmetini uygun fiyata sunarak önemli bir boşluğu dolduran Türkiye, bugün dünyada sağlık turizminde dünyada ilk 5'te yer alan bir ülke. Bu sektörlerden bir tanesi de saç ekimi ve bu konuda Dünyada ilk 3 ülke içindeyiz.

Önceleri Türkiye'de Araplar saç ektirmeye başladı ama daha sonra Türkiye'de saç ektiren Avrupalı sayısı Arapların 4-5 katına çıktı. Özellikle İspanya, Hollanda, Belçika, İngiltere ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye saç ektirmeye gelen insanların sayısı hızla artmaya başladı.

Türkiye'de şu anda termal kaplıcalar, SPA-Wellness, yaşlı ve engelli bakım merkezleri gibi sağlık turizm hacmi 2,5 milyar dolar civarında ama ülkemiz bu konuda daha iyi politikalar geliştirirse bu rakamın çok üstüne çıkabiliriz.

İlhami Pektaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.