TÜRKİYE'NİN İLK ORKİDE ÜRETİM TESİSİNİ KURARAK İTHALATI ÖNLEDİ

TÜRKİYE'NİN İLK ORKİDE ÜRETİM TESİSİNİ KURARAK İTHALATI ÖNLEDİ

YALOVA'da kurduğu tamamen bilgisayar kontrollü 40 bin metrekarelik tesiste 40 personeli ile orkide üretimi yapan ve Türkiye'nin orkide ihtiyacının yüzde 50'sini karşılayarak ithalatı önleyen girişimci Turhan Tuğtekin, çiçekçilik sektöründe ülkemize örnek

YALOVA'da kurduğu tamamen bilgisayar kontrollü 40 bin metrekarelik tesiste 40 personeli ile orkide üretimi yapan ve Türkiye'nin orkide ihtiyacının yüzde 50'sini karşılayarak ithalatı önleyen girişimci Turhan Tuğtekin, çiçekçilik sektöründe ülkemize örnek oldu.

Yılda 2 milyon 500 bin orkide üretebilen Tuğtekin, Hollanda'dan yapılan 30 milyon euro'luk ithalatı tek başına yarı yarıya düşürdü. Hedef ithalatı tamamen önleyerek ihracatı artırmak. İlk ihracatı da Suudi Arabistan'a 200 bin orkide göndererek yapan firma gelecek vaad ediyor.

Girişimci Turhan Tuğtekin'i tebrik ediyor, diğer girişimcilere de örnek olmasını diliyoruz.

İlhami Pektaş

orkide2.pngorkide3.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.