TURKTIPSAN İLAÇTA İTHALATI ÖNLEYEREK EKONOMİYE 300 MİLYON TL KATKI SAĞLADI

TURKTIPSAN İLAÇTA İTHALATI ÖNLEYEREK EKONOMİYE 300 MİLYON TL KATKI SAĞLADI

TURKTIPSAN, ağızdan beslenemeyen hastaların kullandığı, bugüne kadar ithal edilen 'Total Parenteral Beslenme Solüsyonu'nu yerli ve milli imkanlarla dörtte bir fiyatına üreterek yıllık 300 milyon liralık ithalatı durdurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yararına faaliyet gösteren vakıflar tarafından kurulan TURKTIPSAN, ağızdan beslenemeyen hastaların kullandığı, bugüne kadar ithal edilen 'Total Parenteral Beslenme Solüsyonu'nu yerli ve milli imkanlarla dörtte bir fiyatına üreterek yıllık 300 milyon liralık ithalatı durdurdu.

2007'de parenteral solüsyon (serum) üreticisi olarak faaliyete başlayan TURKTIPSAN, şu anda 136 formda parenteral solüsyon üretimi gerçekleştirerek yurt içindeki kamu, özel ve üniversite hastaneleri ile diyaliz merkezlerinin tüm serum ihtiyacının üçte birini karşılıyor.

Sağlık Bakanlığının "İlaçta Yerelleşme Projesi" kapsamında, bugüne kadar yurt dışından alınan "Total Parenteral Beslenme Solüsyonu"nun (TPN) üretimini artık yerli ve milli imkanlarla yapan TURKTIPSAN, ülke ekonomisine yılda 300 milyon liralık katkı sağlıyor.

TURKTIPSAN firmamızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
İlhami PEKTAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.