Urfa kurtuluş mücadelesinde bir telgraf

Urfa kurtuluş mücadelesinde bir telgraf

Aşağıda imzaları yazılı olan biz Kuvâ-yı Milliye reisleri yanımızda bulunan efradla bu defa Urfa şehrine geldik. Burada bulunan Kuvâ-yı Milliye ile birleştik.

Telgraf Tarih: 29 Şubat 1920
Çıkış yeri: Siverek
Numara: 432
Aşağıda imzaları yazılı olan biz Kuvâ-yı Milliye reisleri yanımızda bulunan efradla bu defa Urfa şehrine geldik. Burada bulunan Kuvâ-yı Milliye ile birleştik. Asıl maksadımız vaktiyle buralara misafir olarak kabul edilen Fransız işgal kuvvetlerinin bugüne kadar buraları terk etmemesidir. Hakikat şudur ki bütün Osmanlı milleti Fransızların artık bu
bölgede daha fazla kalmalarına ve ülkemizi işgal etmelerine kesinlikle razı olmayacaktır. Şimdiye kadar boş yere kan dökülmemesi için kendilerine yaptığımız insanî tavsiyelerimizi kabul etmeye kesinlikle rıza göstermemişlerdir. Son defa olarak dün tarafımızdan Urfa’daki Fransız kumandanına iyi niyetle yapılan ihtarımız üzerine makamlarından emir almadıkça buralarını terk etmeyeceklerini bildirmişlerdir. Artık sevgili ülkemizi her şeyi göze alarak işgal güçlerinden tahliye ettirmeye kesin olarak karar verdiğimizden gereksiz yere kan dökülmemesini istiyoruz. Bu bakımdan ülkemizi hemen tahliye etmeleri gerekliliğine dair kendilerine İstanbul’daki Fransız temsilciliği aracılığıyla emir verdirilmiştir. Durumun tarafımıza da bildirilmesi istirham olunur.

Kuvâ-yı Milliye Kumandanı ve Aneze
Aşireti Reisi Hacim

Kuvâ-yı Milliye Kumandanı
Badıllı Kürd Aşireti Reisi Said

Kuvâ-yı Milliye Kumandanı
Döğerli Aşireti Reisi Hamza

Kuvâ-yı Milliye Kumandanı
Şeyhan Aşireti Reisi Hacı Ömer

BOA. HR. SYS. 2544-7/33-34

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.