Yerli Ayakkabı Markamız : GREYDER

Yerli Ayakkabı Markamız : GREYDER

İlk bakışta dünyaca ünlü bir yabancı marka olarak görülse de Greyder aslında, Çorum ilinin İskilip ilçesinden çıkmış olan bir Türk markasıdır.

1956 yılında, Çorum ilinin İskilip ilçesinde kurulan Greyder markasının yaratıcısı, İsmail Kavlu’dur. Markalaşma süreçlerine çok eski yıllarda başlayan KAVSAN 1987’de Çapula markasını duyurdu. Çapula başlangıçta Kavsan’ın ürettiği deri ayakkabıların markasıydı. Bu yeni marka o kadar büyük tanındı ve ün kazandı ki şirket resmi adından çok bu isimle anılmaya başlandı. 1994 yılında krizin etkisiyle yaşanan bunalımlı dönemde Kavsan çözümü yeni bir marka olan ve ağır botları temsil eden “Greyder” ile yola devam etmekte buldu.

İsmail Kavlu tarafından kurulan bu işletme, vefatı üzerine halen oğulları Mustafa ve Süreyya Kavlu isimli kardeşler tarafından yönetilmektedir. Başarılı Türk iş adamlarından olan, Mustafa ve Süreyya Kavlu tarafından bir marka haline getirilen ve başta ülkemiz olmak üzere, tüm dünyada rekabet eden bir güce sahip olan Greyder, tamamen yerli üretim ve milli marka Türk malıdır.

Bugün, bay ve bayan ayakkabıdan erkek cüzdanına, bayan cüzdanından bayan çantasına kadar birçok ürün çeşidine hitap etmektedir. Avrupa Birliğinden, Kuzey Afrika’ya, Türkiye Cumhuriyetlerinden, Rusya’ya, Körfez ülkeleri ve Orta Doğu’ya kadar kaliteli ürün ihracatı gerçekleştiren Greyder, ülkemiz tüketicilerinin de her zaman tercih ettiği yerli bir işletmemiz olmuştur.

Türkiye genelinde 33’ü franchising ve 82 mağazası olan Greyder'in ürünleri İskilip, Çorum ve İzmir’de bulunan fabrikalarda üretiliyor. Hedeflenen üretim kapasitesi ise günde 5.000 çift'in üzerinde.

Greyder yöneticilerini başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

İlhami PEKTAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.