Yerli Mobil Erken Uyarı Hava Savunma Sistemi "Kalka" Kolluk Kuvvetlerimizin Hizmetine Sunuldu

Yerli Mobil Erken Uyarı Hava Savunma Sistemi "Kalka" Kolluk Kuvvetlerimizin Hizmetine Sunuldu

Miting, konser, stadyum ve benzeri halka açık etkinliklerde kötü amaçlı uçuşları önlemek amacıyla "KALKA" adı verilen mobil erken uyarı hava savunma sistemini geliştirildi

Antalya’da faaliyet gösteren Ulusal Harp Teknolojileri Savunma Sistemleri AŞ özellikle miting, konser, stadyum ve benzeri halka açık etkinliklerde kötü amaçlı uçuşları önlemek amacıyla "KALKA" adı verilen mobil erken uyarı hava savunma sistemini geliştirdi. "Araç üzerine konumlanan drone savar sistem", drone savar görevinin dışında frekans takibi de yapıyor.

Sistem tamamen yerli ve milli imkanlarla üretildi, araç içindeki yerli ve milli donanımlar ve yazılımlarla kontrolü sağlandı.

Cihazın ilk gösterimi ve testleri Antalya Emniyet Müdürlüğüne bağlı ilgili birimlerin katılımı ve gözetimiyle gerçekleştirildi. KALKA şu an sadece yurt içi kolluk kuvvetlerinin kullanımı için sunuldu. Milli Savunma Bakanlığının bilgileri ve izinleri dahilinde yurt dışı satışları da gerçekleştirilecek.

Ulusal Harp Teknolojileri Savunma Sistemleri AB'Yİ tebrik ediyor başarılarının artarak devamını diliyoruz.

İlhami PEKTAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.