Yusufi aileleri duygularını paylaştı

Yusufi aileleri duygularını paylaştı

İslami kimliklerinden dolayı 29 yıl önce cezaevine konulan ve bugün denetimli serbestlik kapsamında özgürlüğüne kavuşan Yusufilerden İbrahim Halil Göv ve Abdullah Zengin'in aileleri mutluluklarını paylaştı.

1990'lı yılların karanlık güçleri tarafından kumpaslarla cezaevine atılan İbrahim Halil Göv ve Abdullah Zengin, geçirdikleri 29 yıldan sonra denetimli serbestlik kapsamında özgürlüğüne kavuştu.

Sabahın erken saatlerinde Diyarbakır D Tipi Cezaevi önüne gelerek hasretle bekledikleri evlatlarını karşılamak isteyen aileler, buluşma anının gerçekleştiği saat 13.50'ye kadar heyecanla bekledi.

molla-hamdin-zengin.png

Molla Hamdin Zengin

Evlatlarına kavuşacakları anı özlemle bekleyen Abdullah Zengin'in babası Molla Hamdin Zengin, "Oğlum 29 seneden beri cezaevindeydi. Oğlumun ziyaretine geldiğimizde çok zorluklar çektik. Şanlıurfa'dan Diyarbakır'a görüşmeye gelmemiz çok mu kolay? Kolay değildir. Oğlum; Bingöl, Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Elbistan ve en son olarak Diyarbakır cezaevinde kaldı." ifadelerini kullandı.

mehmet-gov.png
Mehmet Göv

"30 yıl boyunca cezaevleri yollarındaydık, çok zorluklar çektik"

Yaklaşık 30 yıldır kar-kış demeden uzun yollar kat edip evlatlarını ziyaret ettiklerini dile getiren İbrahim Halil Göv'ün babası Mehmet Göv, "Karda, soğukta ve uzun yollardan yaklaşık 30 senedir görüşe geliyorduk. Oğlum; Diyarbakır, Bingöl, Gaziantep, Adana ve Adıyaman cezaevlerinde kaldı. Ayda bir veya 15 gün aralıklarla sürekli cezaevleri yollarındaydık ve çok zorluklar çektik. Onun yakalanmasındaki tek suçu ise sadece Kur'an okumak ve İslam'ı anlatmaktı." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.