2017 yılında imam alımı olacak peki DİB ne kadar imam alacak?

2017 yılında imam alımı olacak peki DİB ne kadar imam alacak?

Geçtiğimiz yıl Diyanet İşleri Başkanlığı 4800 sözleşmeli imam alımı yapmıştı. Peki 2017 yılında DİB ne kadar imam alımı yapacak? Detaylar haberimizde.

İmam-Hatip Lisesi mezunu olan binlerce imam ve müezzin adayının her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan imam alımı, müezzin kayyım alımı sınavlarına başvurduğunu görmekte ve imam olmak için oldukça yoğun ilginin bulunduğunu gözlemlemekteyiz. Mezun olan adaylar imam-hatip ve müezzin olabilmek için her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından müjdeli imam alımı haberini beklemekte. Adaylar 2017 imam alımı hangi ay? 2017 yılında imam alımı olacak mı? 2017 imam alımı olacak mı? 2017 imam alımları ne zaman? 2017 imam maaşları ne kadar? gibi sorular sormaya şimdiden başladı.
SON DAKİKA! 19.04.2017 İMAM HATİP ALIM SINAVI DUYURUSU! BEKLENEN HABER GELDİ! TIKLA!
DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI 2017 YILI SINAV TAKVİMİNİ AÇIKLAMIŞTI
2017 yılında Diyanet İşleri Başlanlığı sözleşmeli imam alımı yapacak. 2017 yılı imam alımı için gerçekleştirilecek olan sınavın muhtemel tarihi mart ayında olarak açıklandı. Ancak mart ayında Diyanet İşleri Başkanlığı imam alımı yapmadı.

İmam adayları Diyanet yeni imam alımı için sondakika haberlerine bakıyor. Diğer yandan diyanet 2017 personel alımı, 10 bin imam alımı, diyanet imam alımı taban puanı gibi google'da aramalarda bulunuyor.

2017 NİSAN AYINDA SÖZLEŞMELİ İMAM ALIMI YAPILACAK MI?
Peki Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 yılında ne kadar imam alımı yapacak? 2017 sözleşmeli imam alımı olacak mı? 2016 yılında DİB tarafından 5 bin sözleşmeli imam alımı yapılmıştı. 5 bin sözleşmeli imam alımı sınavı için binlerce kişi başvuru yapmış ve KPSS-DHBT puanlarının en yüksek olandan başlayarak alım yapılacak olan kadro sayısının 3 katına kadar aday sınava yani sözleşmeli mülakata çağrılmıştı. 15 bin imam adayından sadece 4800 kişi alındı. Bu demek oluyor ki mart ayında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak olan 2017 sözleşmeli imam alımı sınavına oldukça fazla başvuru olacak.

2017 İMAM ALIMI NE KADAR OLACAK?
15 Temmuz'da ülkemizin yaşadığı darbe girişimi sonrası Diyanet İşleri Başkanlığı imam alımı yaparken işlemlerine daha titiz davranmaya başladı. Darbe girişimi sonrası Diyanet camiasında çok sayıda müftü, daire çalışanı, memur, imam ve müezzin görevden alındı. Diyanet 2017 yılı imam alımı ne kadar olacak diye sorarsanız yaklaşık 5 bin sözleşmeli imam alımı yapılması muhtemel olacaktır diye tahmin ediyoruz. 2016 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı imam alımı olarak yaklaşık 10 bin imam alımı yapmayı planlıyor haberleri yayılmaktaydı. Buradan ve münhal imam kadrolarından yola çıkacak olursak tahminlerimiz bu şekilde.

2017 NİSAN AYI İMAM ALIMI

İMAM ALIMI SINAVI İÇİN ÇALIŞMA NOTLARI  TIKLAYINIZ!

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
30 Yorum