21 Nisan 2018 Ehliyet Sınav Soru ve Cevapları

21 Nisan 2018 Ehliyet Sınav Soru ve Cevapları

Yeni yılda sürücü adayları teorik sınavlarına girmeden önce pratik yapmaları ve test çözmeleri gerekmekte peki ne tarz sorular çözmeliler? Detaylar haberimizin devamında...

Ülkemizde araba kullanımı ve ticareti oldukça fazla. Araba kullanımı ve ticareti fazla olunca bununda kaynağı sürücü kurslarından ve ehliyet kısımlarından gelmekte. Peki sürücü adayları ehliyet alırken hangi aşamalardan geçmekteler? Sürücü adayları sürücü kurslarına başladıklarında 2 adet sınavdan geçmek zorundalar. Bunların birincisi teorik sınav (yazılı sınav ya da elektronik sınav) diğeri ise direksiyon sınavı.

Peki nedir bu teorik sınav?

Teorik sınav denilen kelime sürücü adaylarının yazılı ya da elektronik sınava tabii tutulması. Milli Eğitim Bakanlığı'nın her yıl 2 ayda bir yaptığı yazılı sınavlar ya da e-sınavlara teorik sınav denmekte. Peki bu sınavın önemi nedir? MEB sorduğu 50 soru ile sürücü adaylarının kurslarda aldıkları eğitimde neleri doğru öğrenip neleri yanlış öğrendiğini görmesi ve 70 puan barajını geçen sürücü adaylarının direksiyon sınavına girme hakkına sahip olduğunu belirtmiştir.

Bu teorik sınav aşamasında sürücü adayları sınava hazırlanırken internet ortamında çıkmış ehliyet soruları aratmakta. Sürücü adayları geçmiş yıllarda sorulan soruları görerek, kendi sınavlarında başarılı olmayı hedeflemekteler.

İnternet ortamında ehliyet soruları ile ilgili bir sürü site bulunmakta ve bu sorulara çalışarak sürücü adayları teorik sınavdan 70 puanın üzerinde alabilir ve sınavı geçebilirler. Sürücü adayları ise ehliyet sınavı soruları nı cikmisehliyetsorulari.org adresinden görebilir ve çözebilirler. Yakın tarihte 21 Nisan 2018 Ehliyet Sınav Soru ve Cevapları nıda sürücü adayları yukarıdaki adreslerden yine görebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.